Ulica na Jugovićevu dobila ime po policajcu nastradalom na Kosovu

Komisija za davanje imena ulicama odlučila je da novoizgrađena ulica na Jugovićevu, pored stambenog kompleksa "NS Square", dobije ime po policajcu Goranu Jojiću koji je poginuo 1999. godine na Kosovu.
Ulica na Jugovićevu dobila ime po policajcu nastradalom na Kosovu
Foto: 021.rs
U saopštenju Skupštine grada se navodi da je zahtev za naziv ulice po poginulom policajcu došao od oca Drage Jojića.
 
Policijska uprava Novi Sad saglasna je s ovim zahtevom, a JP "Urbanizam" dostavilo pozitivno mišljenje.
Komisija za planiranje napominje da je Goran Jojić bio policajac u Drugoj policijskoj stanici Sekretarijata unutrašnjih poslova u Novom Sadu. 
On je bio jedan od najmlađih policajaca koji su stradali u borbi s albanskim teroristima 15. maja 1999. godine u selu Kraljani, opština Dečani na Kosovu i Metohiji.
 
Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena. Bio je pripadnik 23. Odreda 1. čete posebnih jedinica policije.
 
  
Lokacija nove ulice
 
Nakon što mišljenje daju nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine, kao i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat izrazi prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenom predlogu.
Lokacija nove ulice
 
Ova ulica je izgrađena tokom prethodne godine na mestu melioracionog kanala S-800. 
 
Ulica sada povezuje Rumenački put i Bulevar Evrope, te omogućava pristup stambenom kompleksu "NS Square".
  • Oki

    13.10.2023 09:12
    Za Novosadjanina
    Hvala na lepim komentaru i mišljenju još nas starih pripadnika PJP ima koji radimo al smo smetnja novim šefovima a odnos prema nama je žalostan a svi imamo 29+ efektivnih godina u policiji pa ti vidi šta se sve prošlo u službi od 90-tih do danas ,a ministar ćuti za te ljude a svi smo zaradili kojekakvih bolesti da nas sad niko ne gleda a ni poštuje još nas nije mnogo ostalo a neće da nas pošalju u zasluženu penziju.....čekaju da umiremo jedan po jedan. Sramota od MUP-a i države
  • Pancir

    13.10.2023 08:56
    Slava mu
    Na poslednji zadatak na KiM ja odvezao do GSUP-a.
    Povreda je bila takva da nije mogao da preživi.
    Dati predlog da ulicu dobije i Kosta Labus kao drugi pripadnici policije i vojske koji su stradali na zadatku a iz NS-a i okolini.
  • Dva losa ubise

    13.10.2023 02:45
    Milosa
    Moze jedna i za Bocaru i Harcenka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti