Prigovor stopirao parterno uređenje kod Banovine

Radovi na parternom uređenju iznad podzemne garaže kod Banovine su "na čekanju", jer je uložen prigovor na tender.
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) objavila je obaveštenje o podnetom prigovoru u ponedeljak, ali nema detaljnijih informacija o tome ko se žalio i zbog čega. 
 
S obzirom na to da su se na tender javile dve grupe ponuđača, može se pretpostaviti da su prigovor dostavile firme koje nisu izabrane da obave posao parternog uređenja. 
 
Prema odluci, posao je dodeljen grupi firmi koju predvodi "Suuniko Solutions" iz Veternika, koji su konkurisali zajedno sa nizom novosadskih preduzeća. Oni su ponudili da, po ceni od 244,6 miliona dinara, urede prostor iznad podzemne garaže u roku od devet meseci.
 
Drugu grupu ponuđača predvodilo je preduzeće "PZP Valjevo", a tu su još bile firme iz Novog Beograda, Šapca i Bajine Bašte. Oni su ponudili jeftiniji iznos, 209,9 miliona, uz rok od devet meseci za završetak radova.
Međutim, ova ponuda je odbijena zbog nepostojanja licence i potvrde od proizvođača za instalaciju sistema video nadzora, kao i neusklađenosti u obrascu oko dela radova koje će uraditi jedan od učesnika na vodovodnoj mreži.
 
Prigovor na javnu nabavku je sada zaustavio dalje aktivnosti, jer UGZI ne može da potpiše Ugovor o izvođenju radova. Problem je ukoliko se bude čekalo nekalo meseci da komisija u Beogradu donese odluku o prigovoru, a ukoliko dođe do suspendovanja tendera, ceo postupak bi morao da se ponovi.
 
Primer za to su radovi na uređenje okoline nove zgrade suda u Stražilovskoj ulici, gde su za posao bili zainteresovane iste firme kao i sada. Tender je bio u oktobru, a UGZI je odbio obe ponude, jer su bile neispravne, poništivši javnu nabavku. Međutim, "PZP Valjevo" je ponovo podnelo prigovor, što je dovelo do toga da UGZI do danas nije uspeo da ponovi tender, a objekat je pred otvaranjem. Komisija u Beogradu je tek pre nekoliko dana donela odluku u koristi "PZP Valjevo" i sada gradska uprava mora ponovo da razmotri ponude. 
Najnoviji događaja u vezi sa uređenjem prostora oko Banovine ne bi trebalo da odlože početak rada podzemne garaže, koja se privodi kraju, te ostaju tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole. 
 
Parterno uređenje prostor od oko 10.500 kvadratnih metara na uglu Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića predviđa hortikulturno uređenje, kao i postavljanje novog urbanog mobilijara, česmi, klupa, korpi za otpatke, javnog i dekorativnog osvetljenja, parkirališta za bicikl, mermerne česme, zaštitnih stubića, taktilnih staza, zalivnog sistema. Takođe, urediće se kolski ulaz za pešake, sa čeličnim limom i staklenim panelima.
  • Miki

    22.02.2024 22:42
    Loodilo
    Unisti se park kod Banovine, unisti se zelena povrsina i baste u Modene i onda se uredjenje tih prostora ostavi gradu da plati i odradi!!??
    Da li ima neko normalan u NS gradskoj upravi?
    Onaj ciji je interes i investicija treba sve da zavrsi. Ako grad ima procenat u poslu, sa tolikim procentom i treba da ucestvuje u uredjenju.
    Inace, smatram ova dva projekta potpunim promasajem posebno za grad Novi Sad, dobija se ruglo koje ce oneciscavati ionako prljav grad i vazduh.
  • pera kojot genije

    22.02.2024 08:06
    Sve je ovo dogovor!
    Ne smeju da puste garažu u funkciju pre izbora jer bi to podrazumrvalo da se ukine sigurno oko 200ak parking mesta u samom centru!
    Parking kod isidorine škole, parkinzi na bulevaru mihajla pupina (zato uvode taxiste).
    Ko je smislio ovu koncesiju je kontra genije jer ce samo jos veci haos da napravi.
    A kad puste garazu u modene ukidaju parkinge u nivou u ilije ognjanovica i okruzenju.
  • Vlad

    22.02.2024 07:51
    A šta košta to toliko 244 miliona? Daj strukturu te cifre
    Da nabace humus, posade travu, rastinje i behaton kocke i klupe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.