VIDEO: Objavljeno kako napreduju radovi na Železničkoj stanici u Novom Sadu

"Infrastruktura železnice Srbije" objavila je video o napretku radova na Železničkoj stanici u Novom Sadu.
VIDEO: Objavljeno kako napreduju radovi na Železničkoj stanici u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako se navodi u videu, radovi koji su u toku obuhvataju završetak zamene mermernih površina na kompletnoj staničnoj zgradi, završetak izolatorskih radova na ploči stanične zgrade, kao i završetak svih kolosečnih kapaciteta na stanici Novi Sad. 
"Radovima druge faze rekonstrukcije obuhvaćena je i zamena kompletne stolarije u staničnoj zgradi, kao i uređenje šalterskih prostorija, a ovi poslovi su u završnoj fazi. U staničnom vestibilu izgrađena je i galerija i u toku je postavljanje staklene ograde, a izvode se i radovi na zameni mermernih površina u kompletnom vestibilu", dodaju u "Infrastrukturi ŽS".
 
U videu se navodi da je u toku zamena mermera.
 
Kada radovi u unutrašnjosti stanične zgrade budu kompletno završeni, trebalo bi da počne i partnerno uređenje prostora ispred stanice.
"Bilo je neophodno izmestiti šaltere putničkih blagajni, čekaonice, toalete da bi se ovi radovi mogli izvoditi. Ovo izmeštanje je izvedeno u malom holu koji je opremljen sa četiri šaltera putničkih blagajni, čekaonicama i toaletom, a stanična zgrada podhodnikom je povezana sa svim peronima, tako da se putnici usmeravaju ka vozovima", dodaje se.
 
Iz ovog akcionarskog društva navode i da su rekonstrukcijom stanice obuhvaćeni radovi u tehničkim prostorijama - Centru za daljinsko upravljanje, Telekomandi, prostorijama otpravnika vozova, relejnim i TK prostorijama.
 
Reč je o drugoj fazi radova, jer je zgrada delimično preuređena pre svečanog otvaranja pred izbore 2022. godine, a tada nije rečeno da to nije završetak rekonstrukcije. Ispostaviće se da će se stanica ponovo zatvoriti samo godinu dana kasnije, a da će obnovljnom delu biti neophodno još ulaganja.
 
Cena i priroda tih radova nije u potpunosti poznata jer su i AD "Infrastrukture železnice Srbije" i Ministarstvo saobraćaja odlučili da ugovore drže u tajnosti - "Infrastrukture" jer je reč o širem ugovoru koji podrazumeva celu deonicu pruge, a Ministarstvo jer je kineski partner bio protiv toga da se ugovori odaju "trećoj strani", odnosno javnosti.
 
U videu se ne napominje kada će stanica biti otvorena, ali su iz "Infrastrukture" za 021.rs prošlog meseca naveli da je rok za završetak radova 31. decembar. Istog datuma očekuje se i završetak radova na kompletnoj deonici Novi Sad-Subotica-Kelebija. Inače, u martu prošle godine je pomoćnik rukovodioca projekta izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice Veselin Simović procenio da će radovi trajati četiri meseca, odnosno trebalo je da budu završeni do kraja leta 2023. godine. 
  • Crvcak Rale

    06.03.2024 16:23
    Golubarnik ne stanica
    Tako treba da glasi naslov clanka.

  • Stručnjak

    06.03.2024 16:00
    Problem
    Dzaba sve novo kada ulaze golubovi i sve ukake .To treba da se reši .
  • pajo patak

    06.03.2024 14:01
    radovi napreduju napredno,
    jer železnička stanica ne sme da stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti