Đaci prvaci ponovo sa žutim maramama

Đaci prvaci će se ponovo prepoznavati po žutim maramama dok prelaze pešačke prelaze, a u tome će im pomagati saobraćajni policajci, koji će od 1. do 15. septembra biti prisutni u okolini svih osnovnih škola u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Đaci prvaci će se ponovo prepoznavati po žutim maramama dok prelaze pešačke prelaze, a u tome će im pomagati saobraćajni policajci, koji će od 1. do 15. septembra biti prisutni u okolini svih osnovnih škola u Novom Sadu i prigradskim naseljima.

Zamenik načelnika novosadske saobraćajne policije Dragan Ivković rekao je da će s početkom školske godine saobraćajni policajci pružati pomoć prvacima prilikom prelaska pešačkog prelaza, ali će i pojačano kontrolisati vozače. Pored stalnih apela vozačima da poštuju znake i uspore pored škole, biće organizovana edukacija dece po školama o pravilima ponašanja u saobraćaju.

Član gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić izjavio je da će prvaci imati punu pažnju kada se radi o njihovoj bezbednosti na putu od škole do kuće. Đake će sa prvim školskim danima dočekati pripremljen edukativni materijal koji sadrži vežbanke, slikovnice, saobraćajne memorijske kartice, brošure, CD izdanje sa nizom animiranih filmova koji simuliraju različite situacije u saobraćaju, kao i fluoroscentne marame kako bi mališani bili uočljiviji na ulici. Uz ove brošure će deca, zajedno sa roditeljima i vaspitačima, na pristupačan način usvojiti određena pravila ponašanja na ulici, smatra Dabetić.

Simboličan naziv ovogodišnje kampanje posvećene bezbednosti školaraca u saobraćaju je "Pređi ulicu svesno, pogledaj i levo i desno". U akciju koja će trajati sve do letnjeg raspusta uključeni su Parking servis, Saobraćajna policija, Gradska uprava za obrazovanje, Gradska uprava za saobraćaj i puteve, Školska uprava Novi Sad, Savet za bezbednost saobraćaja, Turistička organizacija Novog Sada i Dunav osiguranje.

  • Marki

    30.08.2012 14:39
    Svaka čast !
    Novi Sad brine o svojim "prvačićima" ! :) Ovo je za svaku pohvalu !
  • Milos

    30.08.2012 11:45
    Bravo!
    Te žute marame su uvek bile potrebne.Što su ih uopšte i ukidali!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.