GSP menja trasu "šestice"

GSP Novi Sad planira da od 1. aprila promeni trasu kretanja linije 6 koja vozi na relaciji Adice-Podbara, tako što će autobusi završavati put kod Riblje, umesto kod Kvantaške pijace, kako je to sada slučaj.
GSP Novi Sad planira da od 1. aprila promeni trasu kretanja linije 6 koja vozi na relaciji Adice-Podbara, tako što će autobusi završavati put kod Riblje, umesto kod Kvantaške pijace, kako je to sada slučaj.

Kako navode u ovom preuzeću, autobusi bi iz Kosovske ulice skretali levo ka Ribljoj pijaci i tu se zaustavljali, umesto da voze desno do okretnice kod Kvantaške pijace. Na Ribljoj pijaci bi bila otvorena nova autobuska stanica.

Za sada nije sigurno da će izmena trase startovati 1. aprila, jer se čeka na odobrenje Gradske uprave za saobraćaj, a građani će blagovremeno biti obavešteni.

  • Nikola

    18.03.2013 20:32
    Nove linije!
    Novi Sad se u prtehodnim godinama dosta širio i primetan je nedostatak novih linija. Evo nekoliko predloga:

    1. linija koja bi išla celom dužinom Bulevara Evrope, zatim Bulevarom cara Lazara i završavala negde kod fakulteta, a leti na Štrandu (to je valjda buduća linija br. 13)

    2. linija koja bi išla celom dužinom Somborskog bulevara, a zatim Bulevarom cara Lazara (s obzirom da bismo već imali linije 9 i 13 koje idu ka fakultetima, onda bi ova linija mogla da ide Bulevarom oslobođenja do centra ili železničke stanice)

    3. linija koja bi polazila sa Klise (Sentandrejskim ili još bolje Temerinskim putem), a zatim Partizanskom išla direktno preko Detelinare do Novog naselja i Telepa - tako bi se dobila jedna periferna linija koja bi značila stanovnicima svih navedenih naselja

    4. minibus linja koja bi kretala iz užeg centra grada (npr. sa Riblje pijace), a zatim Jevrejskom ili Ulicom Maksima Gorkog dolazila do Grbavice i prolazila Ulicom Miše Dimitrijevića, a mogla bi da završi na Južnom Telepu - taman bismo iskoristili minibuseve kroz uske ulice užem centru, na Grbavici i Južnom Telepu

    Naravno, ima još mnogo linija koje su potrebne.
  • Teča

    18.03.2013 15:41
    Man'te se gluposti...
    Ne vidim šta se dobija izmenom trase linije 6, osim još većeg haosa i nereda u centru. Kada ćete napraviti liniju koja ide duž celog Somborskog bulevara, od Naselja prema Limanima, što bi znatno smanjilo gužve, a ne da se ljudi voze samo linijom 12,koja dok dođe do Feješ Klare bude prepuna! Isto važi i za liniju 6, koja bi mogla malo češće da ide, jer je na izlazu iz Vršačke prepuna !
  • Vojvosadjan

    18.03.2013 14:04
    @SaleNs
    Potpuno si u pravu..Ajmo GSP mapu gradu u ruke i opet da pravite trasu.Samo da ne zavrse u Loncarskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.