Sajt od 290.000 evra niko nije ažurirao mesecima

Nakon pisanja pojedinih medija da podaci na engleskom jeziku na portalu za privlačenje stranih investitora www.novisadinvest.rs, na koji je iz gradskog budžeta 2011. potrošeno 290.000 evra, nisu ažurirani mesecima, sajt je jutros konačno osvežen.
Nakon pisanja pojedinih medija da podaci na engleskom jeziku na portalu za privlačenje stranih investitora www.novisadinvest.rs, na koji je iz gradskog budžeta 2011. potrošeno 290.000 evra, nisu ažurirani mesecima, sajt je jutros konačno osvežen.

Do jutros, strani investitori i drugi posetioci ovog sajta su na engleskom jeziku mogli da pročitaju da je Igor Pavličić još gradonačelnik Novog Sada, dok se eventualno neka novija vest mogla dobiti upornijim pretraživanjem na srpskom jeziku. Podaci su do jutros pokazivali da je na ovom portalu poslednji put nešto rađeno u septembru, što znači da je sve stalo sa promenom lokalne vlasti.

Izradu ove prezentacije platila je Evropska unija preko programa "Exchange 3". Trebalo je da sadrži osnovne podatke o Novom Sadu, podatke o aktuelnim vestima iz privrednog života grada, plan i strategiju privrednog razvoja, registar investitora, aktuelne zakone, tačno opisane procedure koje se tiču igradnje kao i mogućnost preuzimanja obrazaca, konkurse, katalog lokacija sa slobodnim parcelama i druge podatke.

U Gradskoj kući niko nije želeo da objasni zašto se ovaj sajt, koji bi trebalo da pomogne razvoju grada, ne održava.

  • mira

    24.05.2013 17:57
    ako to ne smeta onome ko je finansirao sajt ne smeta ni meni, ali mi smeta što se ništa ne gradi da bi se otvarala nova radna mesta. Možda bi lakše išlo da se na sajtu nađe i spisak zatvorenih proizvodnih pogona pa da ih strani investitori otkupe makar za 1 evro, rekonstruišu i opreme da bi se u njima započeo rad i zaposlili ljudi. Ovako je to samo "dobro" mesto za bacanje smeća.
  • Goran

    14.05.2013 08:22
    cena, sitnica
    Sajt je uradila JP Informatika. Tada je na čelu te firme bio čovek iz Majine stranke.
    Sada nema ko da napravi izmene, pošto SNS članovi ne znaju ni da uključe kompjuter. Oni retki koji znaju, već razmišljaju kako da "prelete" u drugu stranku.
  • Web dizajner

    21.03.2013 19:22
    290.000 eura za taj sajt... Hahahahahahahahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.