Jubilarna Noć muzeja: 80 programa za sve uzraste i interesovanja

Deseta Noć muzeja održava se danas na 40 lokacija u Novom Sadu i Petrovaradinu.
Deseta Noć muzeja održava se danas na 40 lokacija u Novom Sadu i Petrovaradinu.

Publici je namenjeno 80 programa, a organizatori ističu da su namenjeni svim uzrastima i interesovanjima. Koordinatorka programa Svetlana Mladenov najavila je da će posetioci moći da uživaju u novom svetlu starih lokacija.

"Noć muzeja svake godine, pa i ove, osim dobrih sadržaja pronađe i neke vrlo zanimljive lokacije, pogotovo lokacije koje imaju neku svoju priču ili da vidimo neke stare lokacije, poznate, ali u potpuno novom ruhu", rekla je Mladenov i dodala da su ove godine to sat na tvrđavi, brod "Šabac" Rečne flotile i Riblja pijaca.

A ako ste se nekad zapitali kako bi vaše lice izgledalo na novčanici, možete to da proverite u ekspozituri OTP banke na Bulevaru Mihajla Pupina. Na koji način su stare Egipćanke utvrđivale trudnoću i koji je recept ovog testa starog 3.300 godina možete saznati u Muzeju Vojvodine.

Galerija Matice srpske predstavila je zastavu bratstva Korpus Domini koja je nastala u radionici Đovanija Santija, oca velikog Rafaela. Za simpatizere Betmena, Američki kutak je pripremio izložbu stripova i igračaka, kao i projekcije filmova i predavanje o ovom superheroju.

Ostale zanimljive lokacije i programe možete pronaći na sajtu manifestacije.

Osim toga, biće održani koncerti Ane Frlin i Džez Propelerosa, grupe Midnajt Trio, Rite Kinke, kao i žurke Radija 021 u novosadskom ogranku SANU i Egzit 2013 u OTP banci.

Kako je ovo jubilarno deseto održavanje, organizatori su spremili nagrade za svakog posetioca čija se ulaznica završava brojem deset.

Program je počeo u 18 časova i trajaće do 2 sata posle ponoći. (Bojana Delić)

  • Veljko

    17.05.2013 20:49
    lose
    Ovo je najsiromasniji program otkako postoji noc muzeja. Svake godine je sve gore i gore i pitam se gde je kraj? 30% sadrzaja su igraonice i radionice za decu, 30% neki koncerti i krkanluk a preostalih 40% ne zasluzuje da se naziva izlozbom!
  • 17.05.2013 17:29
    Kome se ne sviđa nek izvoli u Pariz i London. Kulturni radnici su se tek od osnivanja ove manifestacije počeli malo da rade. Do tada su hvatale prašinu zajedno sa exponatima, tako da imaju veliku podršku.
  • -

    10.05.2013 14:25
    -
    da ne bude zabune, za tih 400 din
    preselite izlozbu kolaca iz banovine na ulicu a perfomanse izvodite onima u njoj.
    ljudi u muzejima, ako hoce da neko ima lepo misljenje o njima morajaju se navici da rade u jednoj vrsti diznilenda i programe prilagoditi popularnijim sadrzajima.

    skola dizajnera bogdan suput je na sajmu imala najnajgori stand a ovde pokazuje hermeticne lutke od papira.

    u omrzenoj titovoj jugoslaviji se moglo hermeticki umetnicariti zato sto je to odgovaralo kapicicevim kanonima a u ovom cetnickom sistemu umetnici moraju poprilicno zapeti da bi uspesno komunicirali sa ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti