Sutra protest meštana Bocki ispred Sajma

Na platou pored glavnog ulaza Novosadskog sajma sutra će protestovati građani naselja Bocke.

Na platou pored glavnog ulaza Novosadskog sajma sutra će protestovati građani naselja Bocke.

Organizatori navode da je protest je prijavljen nadležnim organima.

- Protest će biti održan zbog uslova u kojima žive građani jedinog naselja bez vode i kanalizacije. Poslednjih 20 godina smo od gradskih vlasti dobijali samo usmena prazna obećanja tako da je red da ih ovim putem podsetimo da smo legalno izgrađeno naselje prve zone gradske zone i da plaćamo sve, a nemamo ništa - navode organizatori.

Očekuje se da će na skupu, koji će biti održan pred samo otvaranje Poljoprivrednog sajma učestvovati od 100 do 400 stanovnika gradskog naselja Bocke. Protest je zakazan za 9.30h.

  • Zoro

    18.05.2013 05:42
    Sve se zna
    Znamo mi kako su "legalna" naselja : Bocke, Sajlovo, Mali Beograd, Veternicka rampa, deo Adica i njive oko Novog Sada... (naravno do sada i tu ima "legalizovanih" kuca, a bilo je i tu legalnih obj.). Po zakonu, na njivi, vikend zoni, sumi, ne sme se graditi stamb. objekat. Stambeni objekat se gradi tek kada se napravi projekat, uplate svi doprinosi drzavi i DOBIJE GRADJEVINSKA DOZVOLA. Nigde u svetu ne postoji "legalizacija", jer svi postuju zakon. Ko ne postuje sledi mu buldozer (barem u svetu).
    Legalizacija je pojam za : "Nisi postovao zakon o gradnji, pa te sada naknadno primoravamo. A posto nisi platio komunalije, neces ni dobiti nista..." (pogledajte ugovore o legalizaciji i obaveze grada po njemu)
    Ovo mu dodje kao kad bi ja kupio auto, vozio ga neregistrovanog, a kroz 15-20 godina, resio da "legalizujem" kupovinu (platim poreze, tehnicki i registraciju), umanjeno i na rate.
    Pa ne ide to bas tako. Od cega bi se grad onda razvijao. Ispada da svi koji smo gradili ili kupovali izgradjeno po zakonu, imamo "magarece usi".
    Nego da ne duzim, odo' i ja da kupim neku njivu, a kroz koju godinu (na ulasku u 22 vek), trazicu kosmodrom...
  • Сремац

    17.05.2013 16:53
    ЛЕГАЛИЗАЦИЈА?
    Дали су Боцке заиста легално станбено насеље?Дали ће и остали који су били "паметни" па градили куће на њивама,сада тражити асфалт,канализацију,воду...и коначно дали су заиста луди они који су до пре 20-25 година поштовали Законе, све то сада плаћати?
  • DSV

    17.05.2013 16:27
    Bocke
    Kada je trebao da "preuzme upodobljenu vlast" onda vas je trebao .A sad koj ce te mu ocin .
    Glasali ste ,galamili ste ,pljuvali ste i eto rezultata .
    Sajam nije mesto to je GRADSKA KUCA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti