Od sada prekršajna prijava za šverc u gradskom autobusu

Novosađani će od Nove godine, ako budu uhvaćeni bez karte u gradskom prevozu, dobiti prekršajni nalog koji će im pisati komunalna policija.
Novosađani će od Nove godine, ako budu uhvaćeni bez karte u gradskom prevozu, dobiti prekršajni nalog koji će im pisati komunalna policija.

Sednici Skupštine grada danas je dostavljen predlog Odluke o javnom prevozu, po kome će nova kazna za švercovanje biti 6.000 dinara.

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da se ova odluka donosi prvenstveno zbog građana koji redovno plačaju gradski prevoz, pri čemu je napomenuo da se u Novom Sadu mali procenat ljudi švercuje. Povodom navoda da su zaštitnik građana, kao i pravnici već ocenili da je slična odluka u Beogradu protivustavna, da je stav Novog Sada je odluka u skladu sa zakonom i da je Grad već uskladio svoje propise sa Zakonom o prekršajima.

Gradonačelnik je dodao i da će od sada Novosađani viđati komunalen policajce u autobusima GSP-a.

Nova izmena je i da će u autobusima zajedno sa kontrolorima GSP-a biti i komunalna policija, koja će moći da piše prekršajne kazne. Ovo je novina koja se tek sada uvodi u gradski prevoz Novog Sada, dok je Beograd ovu istu odluku usvojio pre nekoliko meseci.

Pored ove novine, u Odluci o javnom prevozu menja se i član odredbe po kojoj je do sada putnik koji je uhvaćen bez karte morao da napusti autobus. Izmenama Odluke ta stavka se briše, pa ukoliko građane kontrola uhvati bez karte, oni mogu ostati u vozilu ali dobijaju prekršajnu prijavu.

  • nezaposlen

    30.01.2015 08:25
    Nepravda, pa to ti je!
    Ne moze isti zakon za nezaposlenog i onog koji prima (po njima) prosecnu platu 50.000 dinara. Ovaj prvi nema ni 'leba da jede, jos da placa prekrsajnu kaznu. Kakva trula vlast.
  • 02.01.2015 12:50
    skramo novog sada
    Prekrsajna prijava? A to sto ih ima u tom gadnom GSP-u od filozofskog fakulteta do agronoma to nema veze. I niko nista ne radi samo pije kafe, cita novine, a ti narode placaj za:
    bus bez grejanja zimi, bus sa grejanjem leti, propale podove, prljava sedista, izlomljene rukohvate, bahate vozace sto redovno otvore u toku voznje vrata, pijane vozace sto vracaju kusure po 10 minuta (ili im je matematika slaba), izlomljena stajalista, polaske na linijama koje se skoro ni ne koriste...
    Kad cete da naplatite kartu smecarima sto bazde od stanice do stanice sa sve zasiljenim ekserima koje vitlaju po busevima samo oko sto ne iskopaju nekom detetu?
  • 02.01.2015 12:32
    majmunasti vladari gradova
    A sta cemo sa neprohodnoscu autobusa od preteranih guzvi? Platis kartu a ne mozes da dodjes do srednjih vrata da bi izasao cak za 4 stanice!?
    Neorganizovanost gradskog saobracaja ili nedostatak hronican autobusa? Mozda samo nekih linija kao 9 a cesto i 12? Mozda je namerno kad vise od 5 godina postoji taj problem sa linijom 9?

    A posto ne mozes da prodjes ni za nekoliko stanica do srednjih vrata ako hoces da ostanes kod prednjih tu se isto stvori guzva pa te izguraju izmedju dvoje vrata i zarobe! E u toj situaciji mogu samo da gazim preko divljaka od sugradjana koji nemaju ni zdravog razuma pored toga sto imaju egoizam neverovatan usadjen vaspitanjem porodice i drustva zajednickim doprinosom.

    A postoje i situacije kad se od vrata do vozaca ne moze doci da se plati karta. Hoce i ti biti kaznjeni, kako oni da dokazu da nisu fizicki mogli prici?

    NE GOSPODO OGRANICENA, VI KOJI VLADATE GRADOM I VASI POMAGACI, NE TREBA PLATITI KARTU SVE DOK SE NE MOZE DOCI NI DO SLEDECIH VRATA! I TO ZA JEDNU STANICU! Resite taj problem pa onda pricajte a ovako lupetate samo i ucenjujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti