Lohti suspendovan na 10 meseci

Američki plivač Rajan Lohti suspendovan je na 10 meseci zbog lažne prijave o pljački tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pa bi mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Tridesetdvogodišnji Lohti će pauzirati do sredine 2017. godine i mogao bi da propusti Svetsko prvenstvo koje će se od 14. do 30. jula održati u Budimpešti.

Osvajač 12 olimpijskih medalja je tokom Igara u Riju rekao da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom. Brazilska policija saopštila je da je Lohti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.

Policija ima snimak na kome se vidi kako se Lohti tuče sa obezbeđenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Kako je navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi.

Lohti je odmah posle incidenta otputovao iz Brazila, a ostala trojica plivača su pre povratka u SAD dali izjavu u tužilaštvu. Lohti je izgubio nekoliko sponzorskih ugovora, a brazilska policija ga je optužila za podnošenje lažne prijave o pljački. On se izvinio za, kako je rekao, "preuveličanu priču" o incidentu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016