Partizan korak od Lige šampiona

Fudbalski klub Partizan večeras od 20:45 sati protiv BATE Borisova igra odlučujuću utakmicu za plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.
Fudbalski klub Partizan večeras od 20:45 sati protiv BATE Borisova igra odlučujuću utakmicu za plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Beogradski crno-beli su u prvoj utakmici u Borisovu poraženi minimalnim rezultatom, a strelac jedinog pogotka bio je Gordiečuk.

Večeras nas očekuje spektakl u Humskoj, očekuje se blizu trideset hiljada navijača, ekipa je spremna za utakmicu sezone, a trener Zoran Milinković veruje da mogu da preskoče i poslednju prepreku na putu ka LŠ.

- Nesporna je naša želja da napravimo još jedan korak i savladamo poslednju prepreku. Još nosimo u srcu utakmicu protiv Steaue i nadamo se da ćemo ponoviti takvu partiju. BATE je dobar tim, neće biti lak zadatak, ali verujemo u svoju snagu i znanje, pa ćemo sve učiniti da navijačima priredimo crno-belo veče i veliku radost - rekao je Milinković pred meč sezone.

Sastav Partizana se neće značajno menjati u odnosu na prošlu utakmicu, jedini problem je pozicija veznog igraća zbog crvenog kartona Jevtovića u prvoj utakmici. Igrači koji mogu da popune ovo mesto jesu, pre svega, mladi Lukić, koji je odlično započeo ovu sezonu i oduševio trenera, kao i navijače Partizana, ali treba imati u vidu da ovaj momak ima svega 19 godina i da je ova utakmica možda i preveliki zalogaj za njega.

Takođe je tu i Nikola Ninković, kao i legenda Partizana Saša Ilić, ali to znači da bi onda Brašanac bio sam ispred odbrambene linije.

Napadački trio će činiti Živković, Abubakar i Božinov, a ne treba da iznenadi i ako mladi Šaponjić zauzme mesto u samom špicu napada.

- Želimo da mušemu Lige šampiona vratimo u Beograd. Partizan će igrati napadački, tražićemo gol ili dva, ali kontrolisaćemo i ostale delove terena. Svestan sam da će nam biti potrebno mnogo umeća i pameti, jer će BATE igrati organizovano i strpljivo. Svi igrači, osim suspendovanog Marka Jevtovića, spremni su za veliki ispit - kazao je Milinković i dodao da bi bio zadovoljan bilo kojim rezultatom koji će njegovu ekipu odvesti u LŠ.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.