Huligani divljali i posle ponoći

Incidenti u Đenovi nastavljeni su sinoć i posle utakmice između Italije i Srbije koja je prekinuta zbog divljanja huligana iz Srbije.
Incidenti u Đenovi nastavljeni su sinoć i posle utakmice između Italije i Srbije koja je prekinuta zbog divljanja huligana iz Srbije.

Posle ponoći izgrednici su zapalili autobus u ograđenom delu stadiona i u tučama povredili dve osobe.  Bacajući kamenice, polomljene flaše i dimne bombe, huligani, koji se predstavljaju kao navijači, povredili su desetak policajaca, dva službenika stadiona i nekoliko navijača.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić naveo je da su organizatori nereda u Beogradu. ''Već dva dana se osećamo kao u barutani. Upozoravali smo Italijane da bi nešto ovako moglo da se desi. Ovo je instruirano iz Beograda i ovo nije napad na reprezentaciju već na državu. Mislim da je to pozadina čitavog incidenta. Užasno je što se ovo desilo'', prokomentarisao je Karadžić.

Italijani: Niko nas nije upozorio

Šef obezbeđenja italijanskog tima, Roberto Masući, međutim, demantovao je da je od srpskih vlasti ili fudbalskog saveza dobio bilo kakve informacije o dolasku potencijalno opasne grupe izgrednika. ''Znali smo da postoji rizik, ali ne i ovakva agresivnost. Ovi navijači nikada nije ni trebalo da stignu do Italije, već je brigu o njima trebalo da vodi Srbija'', istakao je Masući. On je, takođe, potvrdio da su se navijači srpskog tima tokom dana sukobljavali sa policijom po gradu, ali i da je obezbeđenje bilo nedovoljno da se 2.000 gostiju pregleda za kratko vreme, čime je, kako se čini, objasnio odakle pirotehnika na stadionu.

Verovatno poraz i utakmice bez publike

Italijanska agencija ANSA ističe da će utakmica najverovatnije biti registrovana službenim rezultatom 3:0, kao i da će Srbija narednih pet međunarodnih utakmica na svom terenu igrati bez prisustva publike.

  • Goran55

    13.10.2010 20:36
    Domacin,nema sta!
    Jeste li videli kako se onaj tetovirani pripremio za utakmicu.Poneo covek i motocangle!Vidi se,pravi domacin,nema sta!
  • java

    13.10.2010 09:43
    šta reći
    svih pet komentara je ispravno- i tole je kriv mnogo ali ovi što sebe nazivaju "navijačima" u zatvor da ostali normalan svet gleda utakmice
  • Pera

    13.10.2010 09:24
    Sramota
    @Georg
    Apsolutno se slazem. Kakva crna Evropa, nije zvaka za seljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.