VIDEO: Prekinut meč Partizana i Zvezde zbog tuče, danas nastavak bez publike

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde, koja je juče  prekinuta zbog tuče i ulaska navijača na teren, nastaviće se danas u istom terminu, ali pred praznim tribinama.
Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde, koja je juče  prekinuta zbog tuče i ulaska navijača na teren, nastaviće se danas u istom terminu, ali pred praznim tribinama.

Meč je prekinut u 26. minutu pri rezultatu 43:43, kada su navijači Zvezde probili obezbeđenje i uleteli na teren. Navijači Crvene zvezde uleteli su na teren i hteli da pretrče na stranu tribine s Partizanovim navijačima.

Oni su bili revoltirani time što je deo navijača Partizana na svoj deo tribine uveo jednog pristalicu crveno-belih, kojeg su pretukli, potom mu skinuli crveno-beli dres i zapalili ga. Policija je reagovala na pokušaje navijača Zvezde da pređu na stranu sa Partizanovim navijačima, zatim je na teren bačena i dimna bomba, a igrači oba tima su napustili parket.

Kada je izgledalo da će meč biti nastavljen došlo je do podgrejane atmosfere kojoj je doprinelo prepucavanje trenera Partizana Duška Vujoševića i pristalica "crveno-belih". Na prvi pogled Izgledalo je da će do doći do novih incidenata, a smirivanju situacije pomogao je predsednik KSS Dragan Đilas, kao i predsednik Crvene zvede Nebojša Čović.

Nakon 15-ak minuta neredi su okončani. Posle više od pola sata pauze igrači su izašli na parket i zagrevali se za nastavak meča na istom košu. Tribine nisu ispražnjene, samo je policija napravila tampon zonu.

Finalni meč Košarkaškog kupa u dvorani "Jezero" u Kragujevcu od početka je bio na granici regularnosti, pošto su navijači oba kluba na teren ubacivali petarde, rakete i ostale tvrde predmete.

Utakmica počinje u 19 časova.

  • neusatzer

    12.02.2013 11:46
    Država je poslednjim zakonom o amnestiji poručila svojim građanima da je između ostalog u redu gurati baklju čoveku u usta, a sada svi glumi "zaprepašćenost" događajima u Kragujevcu.

    Crvena Zvezda i Partizan su osnovali Savez komunista i JNA, u vreme kada je postojala. Pošto SFRJ više nema(na žalost), SKJ i JNA više nepostoje(na žalost) , a Tito je umro(na žalost) , ne vidim svrhu postojanja ova dva kluba, čiji navijači ih nazivaju "stubovima srpstva i pravoslavlja" (a imaju petokraku na amblemima "skinutu sa doma JNA). Osim što služe za udomljavanje partijskih kadrova, i zadovoljenje apetita koalicionih partnera.
  • Jovo

    11.02.2013 09:50
    Hleba i igara! DOkle ce sport da nam vode volonteri to jest politicari i ratni profiteri? Sport treba vratiti sportistima.
  • 11.02.2013 09:15
    Ma pustiti marvu da se pobije između sebe, a ono što ostane pustiš policiju da dokusuri. Nakon par utakmica više ne bi imali huligana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).