FOTO: Vaterpolisti Srbije ubedljivo to titule svetskog prvaka

Vaterpolisti Srbije osvojili su titulu svetskog šampiona, pobedivši reprezentaciju Hrvatske u finalu u Kazanju, rezultatom 11:4.

Vaterpolisti Srbije osvojili su titulu svetskog šampiona, pobedivši reprezentaciju Hrvatske u finalu odigranom u Kazanju, rezultatom 11:4.

Srbija je odigrala fenomenalan meč, u potpunosti nadigrala rivala i zasluženo stigla do petog zlata na svetskim prvenstvima, drugog od samostalnosti.

Najefikasniji na meču bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dva je dao Miloš Ćuk. Strelci su bili i Dušan Mandić, Filip Filipović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, kao i 18-godišnji debitant Nikola Jakšić. Za selekciju Hrvatske dva pogotka dao je Sandro Sukno.

Dobrom odbranom Mitrovića počeo je meč, međutim, posle kornera Hrvatska je povela golom Obradovića. Isti igrač imao je još jednu priliku sa distance, ali je srpski golman ovoga puta bio siguran. U nastavku Srbija je imala igrača više, prisutna je nervoza u napadu, a neprecizan je bio Filipović. U narednom napadu Hrvatska ima igrača više i udvostručuje prednost preko Petkovića. Na isti način odmah uzvraća Prlainović fintom za prvi gol na meču, a Srbija brzo stiže do izjednačenja preko Mandića. 

Nastavljena je velika borba na početku druge četvrtine i nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Odbrane su dobro radile svoj posao, a nešto mirniji period igre prekida Andrija Prlainović drugim golom na meču za preokret. Ranđelović je zaradio već drugo isključenje, a u napadu sa igračem više Hrvatska pogađa prečku.

Srbija se potpuno razigrala, pa četvrti gol svom timu donosi Ćuk. Hrvatska je nizala promašaje u drugoj četvrtini u kojoj nije uspela da postigne pogodak, a tačku na prvo poluvreme golom stavlja Filipović za 5:2.

Stefan Mitrović golom otvara treću četvrtinu. Hrvatska posle dužeg vremena postiže gol i zaostatak smanjuje preko Sukna, ali odmah uzvraća Ćuk i Srbija sa igračem više dolazi do novih plus četiri (7:3). Pred kraj treće četvrtine, Sukno postiže novi pogodak. On je u finišu imao još jedan pokušaj, a u poslednjim sekundama zapretio je i Burić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Četiri gola prednosti za Srbiju Pijetlović vraća polovinom poslednje četvrtine. Srbija igra sjajno u odbrani, pa Hrvatska ponovo ne koristi igrača više. Naš tim ne staje, novi gol postiže Prlainović, a u listu strelaca upisuje se i Aleksić, za 10:4. Konačan rezultat postavio je najmlađi Nikola Jakšić.

FINA bez dileme: Najbolji su Prlainović i Mitrović

Reprezentativci Srbije proglašeni za najbolje pojedince na SP u Kazanju. Za najboljeg igrača, FINA je proglasila našeg Andriju Prlainovića, a za najboljeg golmana fantastičnog Branislava Mitrovića.

Podsetimo, u izboru predstavnika medija Duško Pijetlović proglašen je za najboljeg igrača šampionata sveta.

Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu ranije obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, a Hrvatska je to pravo stekla plasmanom u finale šampionata u Kazanju. Vizu za Rio obezbedila je i Grčka koja je osvojila bronzanu medalju pobedom nad Italijom 11:9.

  • 09.08.2015 09:48
    @daj
    smaras brate jako. Zar na svaku sportsku vest mora neko da trazi leba bez motike i uplice politiku? Imas ti za leba, cim imas za internet.
  • 09.08.2015 06:40
    Srbija
    Gde su sad ovi vojvodjanski hrvati sto pljuju po Srbima!? Ocekujem cestitke :) SRBIJA SAMPION !
  • N.SAD

    09.08.2015 00:20
    ..
    Ovo nije pobeda ovo je poniženje.Sutra će Hrvatska uputiti protestnu notu Srbiji.Pošto HRT nije prikazivao dodelu medalja bezbolnije bi bilo da ih je Kolinda nazvala i naredila da siđu sa postolja i napuste dodelu medalja kao što su to znali pre raditi.Ovaj put nasuprot njih nisu bili starci, žene i deca nego junaci i vidi se kako su prošli. Bravo momci pokazali ste kako se bori za svoju zemlju i kako se mukotrpan rad isplati a kako se vrednuje narod će to pokazati u nedelju na dočeku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.