Dejvis kup: Argentina pobedila Srbiju sa 4:1

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je u Buenos Ajresu od domaćina Argentine ukupnim rezultatom 4:1, u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis Kupa.
Teniska reprezentacija Srbije izgubila je u Buenos Ajresu od domaćina Argentine ukupnim rezultatom 4:1, u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis Kupa.

Počasni poen za Srbiju danas je osvojio Dušan Lajović savladavši Dijega Švarcmana sa 6:1, 6:4, dok je u poslednjem singlu Filip Krajinović predao meč Karlosu Berloku u drugom setu pri vođstvu protivnika sa 6:1, 3:0.

Lajović je pobedio 65. igrača sveta za 60 minuta, tri puta mu je oduzeo servis, a nijednom nije izgubio svoj, pa je rezultat u duelu 3:1 za Argentinu.

Argentina je u subotu obezbedila plasman u polufinale nakon što je povela s nedostižnih 3:0 pobedom u dublu Karlosa Berloka i Leonarda Majera nad Nenadom Zimonjićem i Viktorom Troickim - 6:2, 6:4, 6:1. Prethodno je u petak Majer slavio protiv Krajinovića (6:4, 6:2, 6:1), a Federiko Delbonis nad Troickim (2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2).

Argentina u polufinalu Dejvis kupa igra protiv Belgije, koja je na domaćem terenu u Ostendeu pobedila Kanadu sa 5:0. U drugom polufinalu sastaju se Australija i Velika Britanija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.