Đoković protiv Souze na Otvorenom prvenstvu SAD

Najbolji teniser sveta Novak Đoković startovaće na Otvorenom prvenstvu SAD duelom protiv Portugalca Žoaa Souze, određeno je danas žrebom.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković startovaće na Otvorenom prvenstvu SAD duelom protiv Portugalca Žoaa Souze, određeno je danas žrebom.

Souza zauzima 89. mesto na ATP listi i do sada se nije sastajao sa srpskim teniserom, koji na US Openu učestvuje po 11. put.

Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đoković će u 2. kolu igrati sa boljim iz meča Vasek Pospišil (Kanada) - Andreas Hajder-Maurer (Austrija).

Njegovi projektovani rivali u nastavku turnira su Italijan Andreas Sepi (3. kolo), Belgijanac David Gofan, Španac Roberto Bautista Agut (osmina finala), Španci Rafael Nadal i Felisijano Lopez, Kanađanin Miloš Raonić (četvrtfinale), Japanac Kei Nišikori, Španac David Ferer i Hrvat Marin Čilić (polufinale).

Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka, Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih nalaze se u drugoj polovini žreba i sa njiuma Đoković ne može da se sretne pre eventualnog finala.

Svetski broj jedan je prošlogodišnji nastup na poslednjem grend slemu sezone završio porazom u polufinalu od Japanca Nišikorija.

Od ostalih srpski tenisera, Viktor Troicki u 1. kolu igra protiv anonimnog Amerikanca Frensisa Tijafea, Janko Tipsarević protiv Španca Giljerma-Garsije Lopeza, a Filip Krajinović čeka kvalifikanta.

Na ženskom turniru Ana Ivanović startuje duelom protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, Jelena Janković protiv Francuskinje Osean Dodan, Bojana Jovanovski protiv Lare Aruabarene iz Španije, dok se Aleksandra Krunić sastaje sa Crnogorkom Dankom Kovinić.

Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu na programu je od 31. avgusta do 13. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.