Troicki u 2. kolu, kraj za Tipsarevića i Aleksandru Krunić

Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, dok Janko Tipsarević i Aleksandra Krunić nisu uspeli da izbore plasman u narednu fazu.

Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, dok Janko Tipsarević i Aleksandra Krunić nisu uspeli da izbore plasman u narednu fazu.

Troicki je sa 3:0, po setovima 7:5, 6:4, 6:3, savladao mladog francuskog tenisera Fransesa Tijafoa. Troicki je odigrao solidan meč, pobedom nad 18-godišnjim Francuzom prekinuo niz od šest poraza i na taj način upisao prvi trijumf još od trećeg kola Vimbldona.

Tipsarević je nakon više od tri sata igre poražen od Španca Giljerma Garsije Lopesa sa 3:2, po setovima 6:7, 6:4, 6:4, 3:6, 1:6. U meču je viđena velika borba i dosta preokreta, ali je Španac, 31. teniser sveta, na kraju izašao kao pobednik.

I Aleksandra Krunić eliminisana je već na startu pošto je poražena od Crnogorke Danke Kovinić u tri seta - 4:6, 7:5, 6:1. Njihov prvi međusobni duel obeležen je velikom i izjednačenom borbom samo u prva dva seta. U odlučujućem trećem setu Krunić je potpuno ostala bez energije i koncentracije. Nije imala rešenja da zaustavi nalete protivnice, pa je Kovinić zasluženo trijumfovala nakon dva sata borbe. Srpska teniserka će zbog poraza ostati bez velikog broja bodova s obzirom na to da je prošle godine na US Openu stigla do osmine finala.

Danas će se na terenima US Opena pojaviti Novak Đoković, koji igra meč drugog kola protiv Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera, Filip Krajinović, koji se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, a u ženskoj konkurenciji Bojana Jovanovski, kojoj će protivnica u drugom kolu biti Kristina Mladenović iz Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.