Najskuplji na svetu: Hot dog u Švajcarskoj košta oko 250 evra

U Švajcarskoj su već postavljene tradicionalne božićne pijace, a na njima se mogu naći kako prigodni napici, tako i specijaliteti brze hrane, koji ponekad mogu da koštaju i malo bogatstvo.
Najskuplji na svetu: Hot dog u Švajcarskoj košta oko 250 evra
Foto: Pixabay
Jedan štand na Božićnoj pijaci u Lucernu se hvali da ima najskuplji hot dog na svetu.
Štand ciriškog keteringa "Hepi souls" prodaje hot dog za 250 franaka.
Taj hot dog se sastoji od ručno mešenog hleba, u njemu je najskuplji začin sveta - safran, ali i kobasica od Kobe goveda, francuski senf, kečap od smokava, majonez, bela tertufa, pena od šampanjca "Roederer Kristal" i parčići švajcarske čokolade.
 
Inače, kilogram mesa japanskog goveda Kobe košta više stotina evra, bela tartufa važi za najskuplju, a i korišćeni šampanjac je među najskupljima.
 
Ko naruči ovaj skupi hot dog, mora da čeka i do 40 minuta, jer se on sprema sveže na štandu.
  • Banderaš

    25.11.2022 14:55
    Srpska propaganda
    Taj ko je pisao ovaj članak nije nikada presao granicu Svajcarske,nema pojma gde je Luzern,a kamoli Božićna pijaca u Luzernu pa ni hot dog o kojem je rec. sve se radi u svrhu zaludjivanja srpskih potrošača,a sustina je da je kupac u Svajcarskoj ima veću mogucnost da kupi jeftinije,a kvalitetnije artikle nego kupac u srbiji. Pogledajte sami cene proizvoda za robu svajcarskog kvaliteta na:
    Migros.ch
    Coop.ch
    Denner.ch
    pa sami uporedite ko je lud,a ko bezaobrazan.
  • Sale

    25.11.2022 09:59
    Daj ti meni leskovacku i nema problema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.