Kuvano vino na vaš način - ovo je baš lagan recept

Jop uvek su hladniji dani, pa je kuvano vino odličan izbor da se ugrejete i "zagrejete".
Kuvano vino na vaš način - ovo je baš lagan recept
Foto: Pixabay
Verujemo da sastojke već imate u kuhinji, te je potrebno da odvojite samo malo vremena i ljubavi. Recept prenosi portal Aktivna.si.
Sastojci (za četiri osobe):
0,5 l belog vina
0,25 l vode
50 g šećera
1 štapić cimeta
5 celih karanfilića
1 pomorandža
 
1. U dublju šerpu sipajte vino i vodu, pa dodajte šećer i začine.
 
2. Očistite i iseckajte pomoranžu na kriške, pa ih ubacite u tečnost.
 
3. Prokuvajte vino na umerenoj temperaturi, i povremeno mešajte 10-ak minuta.
 
4. Šerpu zatim odložite da se prohladi, i nakon 15 minuta poslužite.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

vino

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.