Zapravo, samo jedna banana može imati otprilike 0,2 odsto alkohola po volumenu (ABV-a), navodi "Abbeycare", klinika za odvikavanje. Zrele banane mogu imati dvostruko više.
Pšenični i ražani hleb sadrže manje od 0,29 odsto ABV-a, pokazala je studija iz 2016. objavljena u "Journal of Analytical Toxicologyju".
"Tokom procesa dizanja, kvasac fermentiše ugljeno-hidrate i proizvodi alkohol. Sva fermentisana hrana verovatno će sadržati tragove alkohola", kaže dijetetičar Dvejn Melor sa Univerziteta Aston u Birmingemu.
Voćni sokovi takođe mogu sadržati alkohol. Na primer, spomenuta studija iz 2016. otkrila je da sok od grožđa sadrži 0,086 odsto ABV-a, sok od pomorandže 0,073 odsto, a sok od jabuke 0,026 odsto. Jogurt od višanja ima 0,02 odsto ABV-a.
Bilo koja hrana koja ima manje od 0,5 odsto ABV-a smatra se bezalkoholnom, dok se ona s 1,2 odsto ABV-a kategoriše kao niskoalkoholna. Zato su spomenute namirnice bezalkoholne ili niskoalkoholne.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Kohoutek II
u ovo je eskaliralo brzo
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar