Najhrskaviji mladi krompirići iz rerne: Ovo je mali trik

Proleće je stiglo, a sa njim stigli su i mladi krompiri.

Pečeni krompir je jedan od najčešćih i svima omiljenih priloga.

Priprema se krajnje jednostavno i uglavnom uvek isto: krompir se naseče, začini i stavi u rernu.

Ono što nije uvek isto je rezultat – jedanput ćete iz rerne izvaditi gomilu kašastog krompira, drugi put delom oljušteni, delom kuvani krompir, a ponekad će on biti sasvim bez boje i kao da je kuvan na pari.
 
Ali, postoji jednostavan trik za kojim rado posežu i vrhunski kuvari i uz koji će vam pečeni krompir baš uvek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krompir u kori ili krompir klasično isečen na četvrtine.
 
Tajna je u – belancetu.
 
Ako pre pečenja premažete krompir belancetom umućenim u sneg, on će iz rerne izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na lepljivo belance – i savršeno začinjen.
 
Običan sastojak napraviće ogromnu razliku i u ukusu i u teksturi omiljenog priloga.
 
Dakle, sve što treba da uradite jeste da umutite belance u sneg i u njega uvaljate sirove krompire.
Potom ih izvadite, uklonite višak belanceta i poslažete krompir u pleh za pečenje. Nakon toga možete se pozabaviti začinima i pustiti mašti na volju.
 
Na vama je da li hoćete krompir začinjen samo solju i biberom ili provansalskom mešavinom, nekakvim ljutkastim začinima ili belim lukom u prahu.
 
Prijatno!
  • Koja

    27.05.2023 19:50
    Mlad krompir
    Ovo je najveća glupost u vezi krompira!Ja ga pečen na zlu u tiganju,i bude savršen.
  • Kuvarica

    20.05.2023 06:05
    Juče isprobala. Krompir se kao nikad zalepio za pek papir, tako da sam izvadila gomilu kašastog krompira. Ne radite to.
  • Liman

    18.05.2023 12:17
    Vidim, ima ih kojima to nije luksuz. Inače ne bi udarali minuse. Mogli bi da nam kažu u čemu je tajna uspeha i dobrih finansija, kad im 350 za mladi krompir nije mnogo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti