VIDEO: Reklama u kojoj časna sestra jede čips umesto hostije izazvala bes vernika

Italijanska reklama koja prikazuje časne sestre kako jedu čips umesto hostije, dok se pričešćuju, kritikovana je za bogohuljenje od ljutih članova organizacije katoličkih gledalaca.
VIDEO: Reklama u kojoj časna sestra jede čips umesto hostije izazvala bes vernika
Foto: Screenshot (Youtube/amicachipsofficial)
Reklama za Amika Čips, koji je popularan u Italiji, dešava se u manastiru i počinje tako što se monahinje spremaju da prime pričest.
U pozadini ide Šubertova kompozicija Ave Marija, a monahinje se kreću prema oltaru i kada se prvoj daje pričešće od sveštenika, ona raširi oči i čuje se krckanje.
 
Reklama, koja se emituje na Mediasetu, najvećem komercijalnom emiteru u Italiji, i još nekim privatnim TV mrežama, završava se tako što glavna sestra pojede pakovanje čipsa.
Kompanija koja je napravila reklamu, Lorenco Marini grupa, saopštila je da je reklama namenjena mlađim gledaocima i da u njoj ima "prepoznatljive britanske ironije", sa namerom da se "izrazi neodoljiv ukus Amika čipsa" na prenaglašen i provokativan način.
 
 
Međutim, udruženje katoličkih televizijskih gledalca Ajart kaže da reklamu treba odmah zabraniti.
 
Predsednik udruženja Đovani Bađo optužio je kompaniju da se služi bogohuljenjem kako bi povećala prodaju.
  • Nimbus

    13.04.2024 15:22
    Cudo kako nema tako ostrih reakcija kad je pedofilija medju svestenstvom u pitanju. Ali kad casna sestra jede cips, e to je prevrsilo svaku meru.
  • w/e

    11.04.2024 08:07
    cool
    Standardno, po domacoj populaciji i religiji sme da se pljuje, dok su sa druge strane neki u potpunosti imuni na to. Navodno su svi neka demokratska drustva, a ustvari se svi plase da ne zavrse kao Charlie Hebdo. Izgleda da se u praksi nasiljem postizu svi ciljevi.
  • @mrva

    10.04.2024 14:25
    Što se tako ponašaju vernici i nije toliko čudno. Medjutim, jednako su zadrti i oni koji zastupaju "evropske vrednosti". Vaš stav, recimo, njje tvrd i isključiv?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.