Maslac ne bi trebalo da se čuva u frižideru i u originalnom pakovanju

Maslac je jedan od onih sastojaka koje uvek želite da imate za svaki potencijalni recept.
Maslac ne bi trebalo da se čuva u frižideru i u originalnom pakovanju
Foto: Pixabay
Nezaobilazan je u hrskavim kroasanima, pahuljastim kajganama ili kremastom pire krompiru. Iako ljudi obično drže maslac u frižideru, zbog toga njegovo korišćenje može postati teže, ali postoji način da vaš maslac uvek bude mekan. Bolji je kada se čuva van frižidera.
 
Maslac kupljen u prodavnici biće dobar ako ga ostavite na sobnoj temperaturi u vašoj kuhinji. Međutim, važno je da ga pokrijete poklopcem. Razlog za to je sadržaj vlage u maslacu. Budući da maslac ima nizak udeo vlage, manja je mogućnost razvoja bakterija.
Drugi potencijalni razlog je taj što ima malo ugljenih hidrata i proteina.
 
Bri Bel, registrovani dijetetičar i stručnjak za sigurnost hrane, rekao je: "Maslac je siguran za jelo nakon što se držao na sobnoj temperaturi. Jedan od razloga zašto se ne kvari tako brzo kao drugi mlečni proizvodi na sobnoj temperaturi je taj što ima malo ugljenih hidrata i belančevina, koji su omiljeni izvori hrane za buđ i bakterije."
Ako se pravilno skladišti, maslac može trajati jednu do dve nedelje van frižidera. Ne smete ostaviti maslac u originalnom omotu od voštanog papira jer se mogu stvoriti bakterije. Takođe morate biti sigurni da se drži daleko od sunčeve svetlosti. Temperatura iznad 21 stepen Celzijusa je previsoka da bi se maslac držao napolju.
 
U frižideru slani maslac ima rok trajanja od jednog do dva meseca. U zamrzivaču može stajati šest do devet meseci.
  • Mile

    29.05.2024 22:58
    Koji maslac?
    Nismo kupili maslac dve-tri godine. Nemamo problema sa skladistenjem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće