VIDEO Kineska kafa koja nije za svakoga: U nju ide - mladi luk

Da li ste ikada pomislili da biste svoju jutarnju kafu mogli "začiniti" sa malo povrća? Čini se da su Kinezi već odavno došli na tu ideju.
VIDEO Kineska kafa koja nije za svakoga: U nju ide - mladi luk
Foto: Pixabay
Naime, oni u svoju kafu stavljaju naseckani mladi luk.
 
Iako možda ne zvuči spojivo, neki ljudi kafu piju s hrskavim dodatkom mladog luka, a sada je taj recept postao hit na društvenim mrežama, gde svi prave svoju verziju kafe koja se zove Scallion Latte.
Ukratko, radi se o tome da za početak naseckate zeleni deo mladog luka, a zatim napravite ledenu kafu kako biste je i inače napravili - s ledom, mlekom i, naravno, kafom. Na samom kraju svoje piće obilno ukrasite mladim lukom, a pre ispijanja sve promešajte.
 
 
Scallion Latte ili kafa s mladim lukom samo je mali deo trenda usmerenog na stvaranje neobičnih recepata koji testiraju naša čula. To je dovelo do talasa bizarnih ukusa kafe u kontinentalnoj Kini, gde ovakve stvari nisu nikakva novost, a tamo čak postoje kafe s ukusom soja sosa, kao i kafe s hobotnicama i govedinom.
Još jedan razlog zbog kog dolazi do ovakvih trendova je taj što se kineski kafići suočavaju s intenzivnim pritiskom konkurencije, a međunarodnih lanaca kafe poput Starbaksa i u Kini je sve više. Zato su se Kinezi odlučili za pomalo nekonvencionalna pića, što im daje prednost.
 
@w_homecafe Brave enough to try this recipe hahaha not a big fan of scallion except the one in martabak This recipe is viral in China and a lot of homecafe creators are making it so I have to try it Recipe: 1tbsp scallion 10ml simple syrup Ice 150ml milk Double espresso A lot scallions for topping Actually, I just tasted it and cannot drink it at all☹️ hahaha it’s really weird, not only the taste, but the smell also What do you think about this recipe? #homecafe #viralcoffee #coffeerecipe #scallioncoffeelatte #coffeelatte #coffeetime #scallioncoffee #scallioncoffeechina #homecafeid #homecafeindonesia #homecafè #homecafegram #homecaferecipes #resepkopi #kopiviral #drinkrecipe #홈카페 ♬ WOW - IVE

Teme

kafa
  • Mile M.

    10.06.2024 12:50
    Brza brzina
    @Ivana
    - Deluje da si funkcionalno nepismena! Naslov poruke je "Fuj!":))
  • Satiričar

    10.06.2024 12:18
    Pročitaj dvaput
    @Ivana
    - Pameti napredna, funkcionalno nepismena ! Nisi shvatila tekst ovog lika :))
  • Ivana

    10.06.2024 10:00
    @barmen
    sushi je japansko jelo, ova kafa je u Kini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.