Da li su žene lepše kad su našminkane?

Većina žena će priznati da retko izlazi iz kuće a da na licu nema makar najosnovniju šminku poput karmina, maskare i rumenila.
Većina žena će priznati da retko izlazi iz kuće a da na licu nema makar najosnovniju šminku poput karmina, maskare i rumenila.

Međutim, na osnovu najnovijeg istraživanja, dokazano je da šminka ne doprinosi mnogo ženskoj atraktivnosti i provođenje velikog vremena ispred ogledala deluje kao uzaludan posao.

Robin Krejmer, psiholog sa Univerziteta u Jorku rekao je da je poenta "da ste vi takvi kakvi ste". "Iako šminka može ženu da učini malo atraktivnijom, ne može da promeni to ko je ona u stvari", naveo je Krejmer i dodao da karakteristike i identitet osobe određuju njenu privlačnost.

U ovom istraživanju je učestvovalo 44 ženskih studentkinja između 18 i 21 godine koje su fotografisane sa i bez šminke. Fotografije su zatim pokazane nasumično odabranim muškim i ženskim studentima od kojih je zatraženo da rangiraju atraktivnost žena sa slika od 1 do 7.

Naučnike je iznenadilo to što je čak 69 odsto studenata većom ocenom rangiralo slike na kojima su žene bez šminke.

Dr Aleks Džouns, koja je takođe učestvovala u ovom istraživanju zaključila je da je naša atraktivnost uglavnom determinisana sopstvenim prirodnim izgledom, a šminka u svemu tome ima neznatno mali doprinos.

  • djeki

    03.02.2015 07:44
    @Limanka
    Pogledao...
  • Brana

    02.02.2015 11:15
    A obrve
    Kako vam se čine obrve "moderno" stilizovane?
    Meni izgledaju kao nekadašnja "kolačarska" hartija iliti kolaž papir zalepljen na čelo.
  • L

    02.02.2015 10:58
    Na jedan Ferari nema potrebe lepiti vinile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.