Seks je bolji u menopauzi?

Vođenje ljubavi u starijem dobu i dalje je tabu tema, pogotovo kad su u pitanju žene.

Vođenje ljubavi u starijem dobu i dalje je tabu tema, pogotovo kad su u pitanju žene.

Ipak, nasuprot uvreženom mišljenju da dame u menopauzi ne uživaju više u toj aktivnosti zbog smanjenja nivoa hormona, naučnici tvrde da je seks za žene bolji kad zađu u šestu deceniju.

Da, upravo tada možete imati čak i najbolji seks u životu, tvrdi Irvin Goldstajn, direktor odeljenja za seksualno zdravlje u Alvarado bolnici u San Dijegu. Svoju tvrdnju potkrepljuje sledećim argumentima: nema menstruacije, niti rizika od trudnoće, koji mlađim ženama često pokvari uživanje. Deca su se odselila ili su već odrasla, pa ne morate neprestano da im budete na raspolaganju. Drugim rečima, imate mnogo više vremena da se posvetite partneru i ponovo razvijete bliskost ako ste je zbog mnogobrojnih obaveza izgubili. S većom intimnošću dolazi i do jačanja seksualne želje.

Osim toga, sada tačno znate šta želite i ne stidite se da to pokažete. Za razliku od mlađih žena koje traže i najmanju manu na svom telu, vi ste svoje do sada verovatno već prihvatile sa svim nesavršenostima, što je veoma važno, jer je samopouzdanje neophodan sastojak dobrog seksa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.