Kako se ponašamo na Facebook-u nakon raskida?

Sa prekidom ljubavne veze svako od nas se nosi na svoj način, ali sudeći prema novoj studiji objavljenoj u američkom žurnalu "Social and Personal Relationships", generalno smo prilično zreli nakon prekida.
Sa prekidom ljubavne veze svako od nas se nosi na svoj način, ali sudeći prema novoj studiji objavljenoj u američkom žurnalu "Social and Personal Relationships", generalno smo prilično zreli nakon prekida.

Istraživači su ispitali 200 odraslih osoba o tome na koji način se nose sa prekidom ljubavne veze i kako to utiče na njihove aktivnosti na Facebooku. Čak 28 odsto ispitanika reklo je da se nakon prekida na određen period distanciraju od Facebooka i provode dosta manje vremena na ovoj društvenoj mreži.

Procenat od 23 odsto menja svoj status iz "u vezi" u "slobodan", "komplikovano je" ili pak u potpunosti ukloni informacije o statusu veze sa Facebooka.

Deset odsto ispitanika i dalje ostaje na Facebooku kako bi uhodili svoje bivše i pratili svaki njihov korak. Devet odsto jednostavno izbegava da posećuje profil bivšeg partnera ili koristi opciju unfollow.

Osam odsto njih ne menja ništa i nastave da se ponašaju kao i dok su bili u vezi. Četiri odsto ljudi piše jako tužne statuse, isti toliki procenat blokira ili iz prijatelja izbriše bivše, a četiri odsto piše i postavlja fotografije sa novih mesta i u društvu novih ljudi.

  • 23.04.2015 08:43
    vi niste ni trebali da citate ovaj clanak
  • milos

    22.04.2015 17:21
    a mi sto nemamo to cudo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.