Pre braka odgovorite na ova pitanja

Ukoliko nameravate uskoro da zaprosite ili očekujete prosidbu, najpre se uverite da vaš budući bračni partner ume da reši jednostavne matematičke zadatke.
Ukoliko nameravate uskoro da zaprosite ili očekujete prosidbu, najpre se uverite da vaš budući bračni partner ume da reši jednostavne matematičke zadatke.

Američki list "Pittsburgh Post-Gazette" objavio je studiju korporacije "Rand", koja je podvrgla sadašnje i buduće bračne partnere matematičkom testiranju.

Pokazalo se da je poznavanje ove nauke ključno za finansijsko stanje porodice,  jer parovi koji mogu da odgovore na jednostavna matematička pitanja imaju ili će u budućnosti imati više novca od onih koji u istoj oblasti nailaze na poteškoće.

Naime, imanje bračnih parova koji su na sva tri pitanja koja je list objavio, odgovorili tačno, u proseku je iznosilo 1,7 miliona dolara. Sa druge strane, oni koji nisu umeli da reše nijedan zadatak, prosečno poseduju 200 hiljada dolara. Studija je takođe pokazala da su muškarci čiji je rezultat na testu iz matematike bio 0, uglavnom vodili porodične finansije, prenosi "Pat's Papers".

A ovo su tri zadatka koja, radi stabilne finansijske budućnosti, treba da rešite sa svojim partnerom pre nego što kažete sudbonosno "da".

1. Ako je šansa za dobijanje neke bolesti 10 odsto, koliko će ljudi od hiljadu biti zaraženo?

2. Ako je pet osoba pogodilo sve brojeve izvučene na lotou čija je premija dva miliona dolara, koliko će dobiti svako od njih?

3. Recimo da imate 200 dolara na štednji, a račun godišnje donosi 10% kamate. Koliko ćete imati na računu za dve godine?
  • @Z:

    25.11.2010 19:35
    ''Tacnije: 1700242 $''?

    У питању је просечна вредност имања од 1.700.000$ тако да можда није добра реч Tacnije, јер трећи задатак почиње: ''Recimo da imate...'' А шта ако немате тих 200$ на штедњи? остајете онда на просеку од 1.700.000$.
  • Z

    25.11.2010 08:42
    3-ci zadatak?
    Da li je to kamata za period orocenja godinu ili dve godine: ako se posle godinu dana pripise kamata i opet oroci imacemo 242 na isteku druge godine.

    Tacnije: 1700242 $
  • @dragan:

    23.11.2010 18:09
    Хе, а који вас одговор интересује? под а) или под б) из трећег питања?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.