Ljubav zaista greje

Osećaji vezani za ljubav mogu vas zagrejati iznutra i dati vam poseban sjaj, a to je zato što podrška i ljubav zapravo stvaraju osećaj topline, tvrde naučnici.
Osećaji vezani za ljubav mogu vas zagrejati iznutra i dati vam poseban sjaj, a to je zato što podrška i ljubav zapravo stvaraju osećaj topline, tvrde naučnici.

Takođe, otkriveno je i kako neki zagrejani objekat može povećati našu bliskost prema drugim ljudima. Zasad je malo toga poznato o tome kako naš mozak stvara društvene odnose. Nalazi ukazuju na to da nam bliskost sa drugima donosi osećaj zadovoljstva, jer aktivira u mozgu iste fizičke reakcije kao i kada nam je toplo, tako da nas osećaj ljubavi zaista može fizički zagrejati.

Studiju u vezi sa ovim pitanjima sproveo je Univerzitet u Kaliforniji, radeći sa volonterima čija je prosečna starost 20 godina. Nakon sprovedenih eksperimenata kojima su utvrđivane reakcije na različite emocije ocenjeno je kako su ispitanici na skali od 1 do deset imali prosek veći od 6 kada je reč o društvenim vezama, dok je kod neutralnih pitanja taj prosek bio oko 3.

U drugom eksperimentu volonteri su morali određeno vreme da u rukama drže neki zagrejani predmet i loptu, pa je ustanovljeno da su bili emotivniji u slučajevima kada su u rukama imali zagrejani predmet, prenosi "Dejli Mejl". Stručnjaci su tu činjenicu povezali sa evolucijom, zaključivši da je toplina igrala bitnu ulogu u tom procesu.

Na kraju, izveden je zaključak da bliskost sa drugim ljudima može pomoći u rešavanju velikog broja problema.

  • smrznuta

    12.11.2013 16:50
    Znači treba da se zaljubim ako mislim da se zgrejem.
  • 12.11.2013 15:18
    razumela
    aaaaa...zato je meni uvek toplo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.