Da li ste imali seks dok ste spavali?

Naučnici otkrivaju da je jedan od desetorice muškaraca "noćna ptica" odnosno da je 11 procenta muškaraca imalo seks u toku sna (ili su bar pokušali).

Naučnici otkrivaju da je jedan od desetorice muškaraca "noćna ptica" odnosno da je 11 procenta muškaraca imalo seks u toku sna (ili su bar pokušali).

Seks spavači mogu da masturbiraju, miluju se, pa čak i da pružaju oralni seks ili imaju celokupan seksualni odnos dok spavaju odnosno dok su potpuno nesvesni. Za svoje noćne aktivnosti saznaju narednog jutra od svojih devojaka ili žena ili pak sami otkriju.

Sigurno se pitate kako je moguće da imate seksualni odnos u snu, kada ste nesvesni? Posmatrajte to kao vid mesečarenja. Kada vaš mozak prelazi iz jednog stanja u drugo, u fazu sna, ponekad neuroni mogu da podbace, a slučajna greška uključuje deo mozga dok odmarate i onda ste u stanju da imate odnos ili da se mazite i masturbirate.

Seks u snu može da se dogodi svakome. Naučnici otkrivaju da je i 4 procenta ženske populacije doživelo ovo iskustvo. Sekssomnija je često podstaknuta dolaskom u kontakt sa partnerom u krevetu, dok spavate. Takođe, stres, umor, loš san i lekovi mogu da doprinesu da iskusite seks u toku sna. Seksi igrice u snu nemaju nikakve veze sa nestašnim i vlažnim snovima, kao ni sa nezadovoljstvom seksualnim životom na javi.

Za parove u dugim vezama, seks u toku spavanja može da bude zabavno i bezopasno iskustvo, ali može i da izazove probleme budući da niste svesni i nemate kontrolu, pa vaša devojka može da pomisli da imate neke seks frustracije ili da fantazirate o drugoj ženi.

Dr Cramer Bornemann kaže da se seks spavanje ne dijagnostikuje kao poremećaj ukoliko ne izaziva probleme. Ukoliko ste zabrinuti i često vas dešava seks u snu, posetite doktora.

  • 20.12.2014 22:04
    Moj muz ponekad to ima,znaci da na javi treba vise da ga preokupiram.I sladak je kada ga tako zateknem,nema pojma kada ga ujutru pitam...ali kada je na javi preokupiran sa mnom,nikada nije u snu:-)
  • Kalauz

    20.12.2014 20:53
    Ima toga pa eto naša daktilografkinja kaže da je dok je spavala imala seks sa mužem koji je bio na službenom putu. Kad se probudila shvatila da joj devr ušao kroz prozor.
  • 20.12.2014 20:32
    Nisam, ali to mi je tajna fantazija i omiljeni zanr filmova :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.