Tviter trajno suspendovao Trampov nalog

Kompanija Tviter saopštila je da je trajno suspendovala nalog predsednika SAD Donalda Trampa zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje.
Tviter trajno suspendovao Trampov nalog
Foto: Pixabay
"Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa naloga @realDonaldTrump i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja", navela je kompanija u tvitu.
 
U detaljnom objašnjenju su naveli da su razlozi trajne suspenzije dve tviter poruke koje je predsednik SAD objavio 8. januara, od kojih u jednoj navodi da će "75.000 američkih patriota koji su glasali za njega i dalje imati glas u budućnosti", a u drugom obaveštava javnost da neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika SAD.
 
Kompanija Tviter ove poruke vidi kao nastavak politike koja je dovela do nasilja 6. januara i koje "verovatno mogu ohrabriti i inspirisati ljude da ponove taj kriminalni čin".
 
U sredu je Tviter privremeno blokirao Trampov nalog, koji je imao više od 88 miliona pratilaca, nakon nasilnog upada njegovih pristalica u Kapitol 6. januara i upozorio da će dodatna kršenja pravila rezultirati trajnom suspenzijom.
 
Kompanija Fejsbuk je ranije ove nedelje saopštila da suspenduje Trampov nalog barem do kraja njegovog predsedničkog mandata, 20. januara.
  • Mina

    10.01.2021 19:00
    moze novi
    Trampe brate pa otvori drugi nalog.
  • 9

    09.01.2021 22:58
    Vidi
    li taj tviter i smrdiju ? ovde tih kandidata što lažu napretek ,a oni spavaju.
  • Kratau

    09.01.2021 18:29
    Odavno mu je trebalo da se zabrani da protura lazi običnom populusu, sad na redu bi zabranio Vucicu u istom su rangu tu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.