Dva pripadnika Tajne službe SAD vraćena kući iz Južne Koreje zbog incidenta

Dva pripadnika američke Tajne službe koja su bila u Južnoj Koreji da pripreme današnju posetu predsednika Džozefa Bajdena, poslata su kući zbog incidenta koji je doveo do policijske istrage.
"Jedan agent i jedan stručnjak Tajne službe za fizičko obezbeđenje su sudelovali u incidentu podstaknutom alkoholom tokom kojeg je izbila žestoka svađa s taksistom, o čemu je lokalna policija podnela izveštaj", rekla je jedna osoba upoznata s tim slučajem, kojoj nije objavljeno ime.

Žalbe na ponašanja pripadnika Tajne službe podneli su očevici tog slučaja. 

Jedan od pripadnika Tajne službe je bio i pod istragom južnokorejske policije, ali nije optužen. Američka Tajna služba sprovodi odvojenu istragu o tome.
 
"Tajna služba je upoznata sa incidentom u koji su bila uključena dva zaposlena u vreme kada nisu bili na dužnosti i koji može da predstavlja potencijalno kršenja pravila", rekao je portparol te službe Entoni Đuljelmi.
 
Po njegovim rečima, taj incident nema nikakvog uticaja na posetu predsednika SAD Južnoj Koreji i Japanu. 
 
Oba službenika Tajne službe vraćena su kući pre no što je Bajden danas stigao u Seul radi sastanka s novim predsednikom Južne Koreje, Junom Sakom Jeolom.
 
"Imamo vrlo stroge protokole i pravila za sve zaposlene i držimo se najviših profesionalnih standarda", rekao je portparol Tajne službe.

Teme

SAD
  • Обсервер

    21.05.2022 12:48
    Посао
    ...... и постављамо председнике по нашој мери (дугорочни програм )
  • Joja

    20.05.2022 21:06
    Uneredili se pijani u taxiu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.