I otac i sin slave rođendan 29. februara

Beograđanin Nemanja Maksimović i njegov sin Pavle slave rođendane svake četvrte, prestupne godine.

Ove godine četvorogodišnji Pavle Maksimović konačno će proslaviti prvi pravi rođendan, a njegov otac Nemanja tek deveti. Njih dvojica su rođeni 29. februara, Pavle prestupne 2012. godine, a Nemanja 1980. Jedini su otac i sin u Srbiji koji svoje prave rođendane slave svake četiri godine.

Otkako se rodio, kaže Nemanja, prate ga šale i anegdote u vezi sa datumom rođenja. Kao dete seća se da su mu rođendane obeležavali poslednjeg dana u februaru, sve dok im poznanik astrolog nije rekao da ne valja da slavi rođendan dan ranije. Od tada svećice duva 1. marta. "Naravno, prestupnih godina kada bi februar imao 29 dana i padao pravi rođendan i slavlja su bila veća i upečatljivija", kaže Nemanja i dodaje: "Tada sam pravio velike žurke, provode za pamćenje. Sećam se da je na moj 28. rođendan, a zapravo moje sedmi pravi celo društvo slavilo moj polazak u školu. Stasao sam za đaka prvaka pa su i pokloni bili progodni. Dobio sam ranac, svesku, olovku".

Najbolji od svih ubedljivo je bio Nemanjin rođendan prethodne prestupne 2012. godine. umesto da jedini štos bude to što je konačno napunio osam godina stigla je mnogo srećnija vest - rodio mu se sin Pavle. "Iako je trebalo da se porodi 8. marta, supruga Danica je sve vreme govorila da ima osećaj da će nam se i dete roditi na prestupni februarski dan. Stvarno sam bio iznenađen kao i svi oko mene", kaže Nemanja.

U Beogradu živi 1.190 građana koji su rođeni 29. februara. Poslednje prestupne godine 2012. u prestonici su se na ovaj dan rodile 33 bebe, u novom Sadu 19,. a u Nišu i Kragujevcu po pet.

Autor: Novosti

  • Kaja

    23.02.2016 10:46
    Mnogo lepa priča.
    Lep rodjendan i ocu i sinu ove godine, a i mi ćemo prijateljici prirediti žurku za njen sedmi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom