Na današnji dan žene prose muškarce

Gotovo uvek su muškarci ti koji su inicijatori braka. Samo pet odsto žena u Americi pitalo je svoje muškarce da se ožene njima.

Međutim, prema tradiciji iz 19. veka, svakog 29. februara one mogu da isprose svog muškarca.

Prema legendi, jedna irska časna sestra, koja je kasnije proglašena Svetom Bridžet, požalila se Svetom Patriku zato što žene predugo čekaju na "prvi korak" muškaraca. Sveti Patrik je onda dozvolio da žene jednom u svake četiri godine postavljaju to pitanje.

Prema drugoj teoriji, škotska kraljica Margaret donela je zakon 1288. koji ženama omogućava da zaprose muškarca, ali je verovatno reč o legendi, pošto je Margaret umrla u osmoj godini života.

Inače, prema nekim istaživanjima, više od pola muškaraca bi odbilo prosidbu svojih lepših polovina.

Autor: B92

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom