Najbolja dečija kolica i auto-sedišta i kako ih izabrati

U trenutku kada budete spremni za prve izlaske sa bebicom, dve su stvari bez kojih nećete moći – kvalitetna auto-sedišta i praktična dečija kolica.
Zahvaljujući pametnom dizajnu modularnih sistema – odnosno auto-sedišta koje se montira na okvir kolica – samo jednom kupovinom možete da nabavite oba proizvoda. Još ako uzmete u obzir da kupovinu možete obaviti u miru i udobnosti sopstvenog doma, koristeći sve funkcionalnosti portala za upoređivanje ponuda i cena u veb prodavnicama Idealno.rs, kupovina će biti još jednostavnija, brža i povoljnija. 
 
Kupovina opreme za bebe definitivno nije lagan zadatak, a ako ste tek postali roditelji, verovatno ćete se iznenaditi količinom proizvoda i ogromnim izborom za svaki pojedini komad opreme.
 
Rešite svoje brige u ovih nekoliko koraka:
 
1. Sastavite listu opreme koju treba da kupite.
2. Proverite ponude u veb prodavnicama.
3. Uporedite cene, proizvode, modele i proizvođače.
4. Istražite najbolja rešenja.
5. Proverite savete i iskustva drugih roditelja.
 
Ali, vratimo se modularnim sistemima. Roditelji obožavaju 2u1 modularne sisteme koji čine dečija kolica i auto-sedišta zbog toga što su izuzetno praktični za upotrebu i omogućavaju mirno i bezbolno premeštanje pospanog deteta iz kolica u automobil. 
 
Dva su načina na koji možete da kupite putni sistem za dete: kupovinom seta ili odvojenom kupovinom kolica i auto-sedišta koji se onda spajaju uz pomoć adaptera. 
 
Kupovina seta – dečija kolica i auto-sedišta
 
Ako kolica i auto-sedište izaberete u setu, možete znatno da uštedite. Najveći trik je u tome da morate da  proverite odgovaraju li vam u potpunosti oba proizvoda. Iako zavisi od toga koliko je veliko dete i kojom će brzinom narasti, ako kupujete set za novorođenče, iskustva drugih roditelja pokazuju da će prvo auto-sedište novorođenče prerasti između 10. i 14. meseca života. 
 
Kolica će sa druge strane potrajati znatno duže, otprilike sve do druge, treće godine života. 
 
Iz perspektive sigurnosti auto-sedišta treba izabrati zaista pažljivo i redovno ih "nadograđivati", u zavisnosti od detetovog uzrasta, odnosno težine. 
 
Kod izbora auto-sedišta valja pratiti uputstva proizvođača, a ako razmišljate o nabavci korišćenog auto-sedišta, dobro proverite da ono nije oštećeno. 
 
Posebna kupovina auto-sedišta i dečijih kolica
 
Recimo da ste već izabrali model dečijih kolica omiljenog brenda i dobili preporuku za auto-sedište potpuno drugog proizvođača, i ne želite da pravite kompromise nego da kupite baš te proizvode. Često možete da kupite adapter za auto-sedište koji će auto-sedište učiniti kompatibilnim sa dečijim kolicima. Ovakva kupovina zahteva malo više istraživanja kako biste pronašli ispravan adapter koji će povezati izabrana kolica i auto-sedište. 
Ipak, zahvaljujući portalu Idealno.rs na kojem na jednom mestu možete da proverite proizvode u brojnim dečijim prodavnicama, izbor ne bi trebalo da bude toliko komplikovan. 
 
Koje su karakteristike dobrih dečijih kolica u 2u1 setu?
 
Pokušajte da izaberete dečija kolica sa kojima ćete dugoročno biti zadovoljni, jer ipak planirate da ih koristite nekoliko godina, mnogo duže nego što ćete koristiti auto-sedište za novorođenče. 
 
Veliki broj laganih modela dečijih kolica neće moći da podnese dosta teže auto-sedište pa ako želite zaista lagana kolica, razmislite o posebnoj kupovini. 
 
Savršena dečija kolica izaberite na temelju svojih svakodnevnih navika; koliko često planirate da ih koristite i u kojim uslovima - sve to valja uzeti u obzir kod izbora. 
 
Koje su karakteristike dobrih auto-sedišta u 2u1 setu? 
 
Kada je reč o modularnim, 2u1 kombinacijama dečijih kolica i auto-sedišta, važno je obratiti pažnju na težinu celog sistema, ali i pojedinih proizvoda u setu. To važi i za izbor auto-sedišta. Ako planirate da ga koristite u sklopu seta, to znači da ćete ga svakodnevno (i do nekoliko puta dnevno), vaditi iz automobila i stavljati na okvir kolica. Važno je da ne bude pretežak kako vam ne bi dodatno zakomplikovalo to neophodno premeštanje. 
 
Roditelji često ističu Graco auto-sedišta kao jedna od najkvalitetnijih i najlakših na tržištu, što svakako treba da proverite prilikom izbora. Veliki je plus ako ćete svoju kupovinu započeti na portalu Idealno.rs jer ovde istovremeno možete da pregledate karakteristike pojedinačnog modela auto-sedišta, ali i da uporedite nekoliko različitih modela. 
 
Kako smo već i naveli, zahvaljujući adapterima možete spojiti proizvode različitih brendova tako da je izbor praktično neograničen. 
 
Nekoliko saveta za odabir ostale dečje opreme
 
Novopečeni roditelji često se izgube u izboru one zaista potrebne opreme za dete. Logično je da svaki roditelj želi najbolje za svog mališana, ali zaista ne treba da kupujete brdo različite opreme za koju niste ni sigurni da će vam ikada trebati ili da će je biti praktično koristiti.
 
Zato je važno još i pre detetovog rođenja krenuti u istraživanje, a uvek je dobra ideja razgovarati sa drugim roditeljima i proveriti njihova iskustva. 
 
Uz dečija kolica i auto-sedište, mnogi se slažu da su hranilice ili visoke stolice za hranjenje praktičan i koristan komad dečije opreme za ishranu
 
Istina, hranilica vam neće trebati dok dojite odnosno dok dete ne savlada sedenje i naravno, dok ne počne da jede krutu hranu. Umesto stolice za hranjenje možete držati dete u krilu, koristiti kolica ili neki drugi komad dečije opreme sa sedalicom. 
 
Ako se odlučite za neku od tih alternativa budite spremni na nered koji će ostati nakon svakog hranjenja. Visoka stolica za hranjenje je mnogo praktičnija, mnogo ju je lakše očistiti od ostataka hrane nego, recimo, dečija kolica. 
 
Tip stolice za hranjenje koju ćete izabrati zavisi od toga gde ćete hraniti dete i koliko prostora imate na raspolaganju. Možete izabrati robusne stolice za hranjenje koje će uvek stajati uz vaš trpezarijski sto ili bazične plastične modele koji su vrlo zahvalni za održavanje, ili one čija je visina podesiva ili se mogu rasklopiti. 
 
Ako ne želite da stolica za hranjenje zauzima puno prostora, razmislite o modelu koji se može sklopiti i pospremiti kada nije u upotrebi ili čak o prenosnoj stolici za hranjenje koja se može montirati na bilo koju površinu – na primer na ivicu radne površine u kuhinji ili za ivicu stola. 
 
Ne zaboravite da je stolica za hranjenje komad dečije opreme koji vam neće biti potreban pre detetovog šestog meseca života, tako da imate dovoljno vremena da istražite ponudu i proverite kod prijateljica i drugih mama njihova iskustva i praktične savete.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom