Pet čudnih simptoma trudnoće koji su ustvari potpuno normalni

Ponekad u paketu s trudnoćom dolaze i neke neobične stvari. Naravno, mislimo na simptome koji bi vas mogli pratiti deo ili kroz celu trudnoću.
Pet čudnih simptoma trudnoće koji su ustvari potpuno normalni
Foto: Pixabay
Višak pljuvačke
 
Mnoge žene se tokom prvog tromesečja žale kako im se u ustima nakupljaju ogromne količine pljuvačke. Toliko da im ponekad to ometa normalan razgovor. Ovaj problem često je povezan s jutarnjim mučninama pa je dobra vest da bi trebalo da nestane već u drugom tromesečju.
 
Krvarenje iz nosa ili krvarenje desni
 
Promena nivoa hormona može uticati i na povećanje dotoka krvi u nosnice ili pak učiniti vaše desni značajno osetljivijim nego dosad. Ovi simptomi najizraženiji su u drugom tromesečju.
 
Sindrom gneždenja
 
Instinkt za čišćenjem i reorganizacijom životnog prostora osetiće mnoge trudnice. To je način na koji vam vaše telo i podsvest najavljuju da stiže beba pa ne čudi što se ovaj sindrom najčešće javlja pred sam kraj trudnoće.
 
Snažnija kosa i nokti
 
Uživajte dok traje. Naime, viši nivo estrogena i povećana cirkulacija obezbeđuju dodatne hranjive materije vašoj kosi i noktima pa postoje velike šanse da ćete već na početku trudnoće primetiti kako su mnogo snažniji nego inače.
 
Crveni dlanovi i stopala koja užasno svrbe
 
Tokom trudnoće vaša koža se rasteže i to ne važi samo za stomak koji naočigled raste. Povećan dotok krvi u kožu i viši nivo estrogena su najverovatniji razlog za crvene dlanove i svrb kože. Ipak, ovaj simptom nije uvek bezazlen pa ako stanje počne da se pogoršava, trebalo bi da posetite svog doktora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom