Istraživanje: Roditelji provedu 139 sati godišnje pripremajući decu za školu

Roditelji prosečno provode 139 sati godišnje pripremajući svoju decu za školu, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.
Istraživanje: Roditelji provedu 139 sati godišnje pripremajući decu za školu
Foto: 021.rs
Istraživanje sprovedeno na 1.300 roditelja dece uzrasta od šest do 16 godina pokazalo je da njih 75 odsto brine jutarnja rutina uoči povratka u školu, a 26 odsto priznaje da zbog borbe koju vode s decom ona kasne u školu.
Više od trećine roditelja (32 odsto) smatra da je najteže naterati decu da pojedu doručak, dok se 27 odsto bori da ih natera da obuku školske uniforme. Petina roditelja (19 odsto) mora ujutro da traži školske predmete koji nedostaju, a 29 odsto kaže da mora da nagovara decu da operu zube.
Čak 36 odsto roditelja bitku vodi oko ustajanja i pokušava da natera decu da na vreme ustanu iz kreveta. Na tipičan školski dan roditeljima je ujutro potrebno 43 minuta da probude dete, pripreme ga i izađu iz kuće.
 
Stručnjaci savetuju da se za povratak u školu pripremite na vreme i krenete s uvođenjem rutine ranijeg odlaska u krevet dve do tri nedelje pre početka školske godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom