FOTO, VIDEO: Da biste posetili Brione ne morate u Hrvatsku, nalaze se na sat vremena od Novog Sada

I Sremska Mitrovica Brione za trku ima. Radi se o jednoj od najlepših gradskih plaža na obalama reke Save.
Brioni su nastali pre Drugog svetskog rata, kada je jedan Mitrovčanin odlučio da ogradi deo zemljišta uz obalu, naspe ga peskom i pretvori u plažu. Plaža je popularna destinacija za sve stanovnike Sremske Mitrovice i okolnih naselja, pogotovo u letnjem periodu, kada je potrebno osveženje i hlad od jakog sunca.
Ulaz se ne naplaćuje i plaža je opremljena ležaljkama, toaletima, tuševima, kabinama za presvlačenje, kao i restoranima i brojnim drugim ugostiteljskim objektima. Spasilačka i lekarska ekipa brinu se za bezbednost svih posetilaca.
U sastavu plaže nalaze se i parkinzi, sportski tereni za odbojku, fudbal, košarku i igrališta za decu.
 
Plaža se svake godine oprema i uređuje za letnju sezonu i pruža više aktivnosti za posetioce.
 
Peščana plaža okružena je travnatim površinama, hladom, a odmah pored je kej uz koji se nalazi šuma. 
 
 
Do ove oaze odmora možete doći na dva načina ukoliko idete iz Novog Sada. Jedan je put duž Fruške gore, pa možete usput da zastanete i na vidikovcu Brankovac, posetite Crveni čot, a možda vas i privuče Bešenovačko jezero. Drugi način je isto preko Fruške gore, ali kroz Irig i Rumu. 
 
 
Znakovi i navigacije vodiće vas do Ulice Palanke, odatle skrenete levo u Kuzminsku, pa u Vodnu, idete do kraja i odmah ste već tu.
 
Kada ste već tu, možete da obiđete i Sirmijum, antički grad, jednu od četiri prestonice Rimskog carstva. 
Svi oni koji ovo leto provode u Srbiji, ne moraju se odreći sunčenih zraka, prozirne vode i peščane plaže, već za sat vremena od Novog Sada mogu pronaći sve ovo što im je neophodno za uživanje.

  • Laloš

    19.07.2023 00:29
    Jedini problem je što je Sava tu razređena septička jama. Kao i Dunav na Štrandu.
  • Ju ju ju

    18.07.2023 22:47
    Kakvi negativni komentari a zašto, manja je plaža od štranda ali se ne naplaćuje, lepo je sa sadržajem i lep kupanjac u mnogo sporijoj Savi. Zašto uvek i sve negativno od Novosađana? E da, tamo su i Mitrovčani a to je baš dobar svet koji zna da se zabavlja i provodi a i da bude dobar domaćin. Pozdrav s Limana.
  • /

    18.07.2023 18:56
    /
    brioni su titova zadnja destinacija pred bezaniju.
    gde sa te plaze moze da se kidne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.