Gosti iz hotela kradu i televizore i klavire: Evo šta turisti iz različitih zemalja "preferiraju"

Krađa sapuna i olovaka iz hotela deluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od njih se odvaže da iz soba ukradu čak i televizore, klavire, dušeke ili plišane igračke.
Gosti iz hotela kradu i televizore i klavire: Evo šta turisti iz različitih zemalja "preferiraju"
Foto: Pixabay
Nemački portal "Velnes hevn" razgovarao je sa 1.376 hotelska menadžera na temu - koji predmeti se najviše kradu, a uočljiva je razlika kada je reč o ukradenim stvarima iz hotela sa četiri i pet zvezdica.
 
Glavni rezultat studije iz oktobra pokazao je da se najviše kradu peškiri i bade-mantili, a nakon toga slede ofingeri, olovke i kozmetika.
 
Kada je reč o nacionalosti gostiju, ne kradu svi iste predmete. Ispostavilo se da nemački i britanski gosti hotela, osim što kradu peškire i bade-mantile, uglavnom kradu kozmetiku i predmete za toalet.
Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i kafe aparata, dok su za Amerikance "prioritet" jastuci i baterije. Italijani vole da ponesu čašu za vino kao hotelski suvenir, dok je kod Švajcaraca fen izuzetno "tražen". Francuzi su drugačiji, pa kradu televizijske setove ili daljinske upravljače, dodaje se.
 
Uočljivo je i da se tableti šest puta više kradu u hotelima sa pet zvezdica. Umetnička dela su "popularna" među lopovima u luksuznim hotelima, gde se ukrade 4,3 puta više nego u hotelima sa četiri zvezdice.
Televizijski setovi i dušeci se mnogo više kradu u hotelima sa pet zvezdica.
 
Desetak odsto menadžera hotela sa pet zvezdica se žali na krađu dušeka, dok je u hotelima sa četiri zvezdice to slučaj "samo" 2,2 odsto. Gosti hotela sa četiri zvezdice se više zadovoljavaju prostijim stvarima - peškirima, ofingerima, baterijama i daljinskim upravljačima.
 
Jedan italijanski hotelijer je ispričao da je jednog dana, dok je prolazio kroz hol, primetio da u njemu nedostaje nešto veliko.
 
"Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala veliki klavir koji nikada nije vraćen", rekao je on.
  • Novosadjanin

    05.12.2023 09:25
    Ukradeno prokleto
    Pa to je bolest,ako sam bio zadovoljan a zasto ne bih sa prenocistem zasto takva pimisao da tudju imovinu prisvajam,onda ispadne da sam djabe prenocio.Ako je peskir 1000 d a nocenje 4000 hilj znaci li mi ukradti peskir koji je vrednost ciste zarade ,a i mogucnost provere sobe pri uzlasku trazice da nadoknadim stetu po daleko vecoj ceni.Lopov biti to je bolest.
  • Х

    28.11.2023 11:09
    Х
    Ми крадемо све док је ситан инвентар,Туристичка Атракција и Догађај јер без њега,као и да ниси боравио у Хотелу!
  • Viki

    28.11.2023 10:41
    Viki
    Mi smo drpili Nameštaj u Italiji! Rasklopili ga deo po deo iznosili iz Hotela i evoga jos je u funkciji kao nov! Peskiri i ostali suveniri…to se ne racuna jer to spada pod obicajnim pravom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja