Pas spašen zahvaljujući dronu

Pas rase border koli pronadjen je i spasen u volonterskoj spasilačkoj misiji dronom, pošto je pobegao i izgubio se kada ga je udario automobil u blizini mesta Laneli bič u Velikoj Britaniji.
Pas spašen zahvaljujući dronu
Foto: Pixabay
Volonter Džejmi Džuvel pronašao je psa sklupčanog u žbunju posle 20 minuta potrage dronom, preneo je BBC.
 
"Znajući da je psa udario auto, bilo mi je očigledno da će negde da se sakrije, što je značilo da treba da ga tražim ispod rastinja. Srećom, pas ima fine bele šape koje su se isticale u odnosu na pozadinu, tako da je potraga bila kratka", ispričao je volonter.
 
Soks je imao polomljenu šapu i oporavlja se posle operacije, a njegov spasilac rekao je da verovatno ne bi preživeo da ga nisu našli dronom.
 
"Da ga nismo našli, verujem da bi uginuo. Nema šanse da bi neko prošao pored mesta na kome je bio", rekao je volonter.
  • NANA NS

    17.02.2019 15:01
    Sreća
    za ovog psa da živi u državi gde ga mogu naći dronom... Kod nas u Novom Sadu, ne da ne traže izgubljene, nego ih iz domaćinstva izbaciju na ulicu...Horde nesretnih gladnih i promrzlih pasa hoda gradom zbog toga što nemamo apsolutno nikakvu kaznenu politiku prema ljudima koji svoje "ljubimce" izbace na ulicu kada im dosade... Sve ti moglo vrlo lako.... evidentirati životinje po domaćinstvima, obavezno čipovati, registrovati legla.... i da ne nabrajam dalje... I nemojte sad da neko krene sa pričom kako ni za decu nema sredstava... Verujem da bi gomile ljudi koji vole životinje volontirale bez ikakve nadoknade u akciji prikupljanja podataka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.