Margarin ipak zdraviji od putera?

Neki tvrde da je zdraviji puter, a drugi da je margarin. Naučnici sa Harvarda slažu se sa drugima, barem su tako pokazala njihova istraživanja.
Neki tvrde da je zdraviji puter, a drugi da je margarin. Naučnici sa Harvarda slažu se sa drugima, barem su tako pokazala njihova istraživanja.

Za bolesti srca daleko je zdraviji margarin od putera, tvrde naučnici. Zasićene masti iz putera i ostalih masnoća životinjskog porekla nezdrave su za srce jednako kao i rafinirani ugljeno hidrati iz belog šećera, upozorili su oni.

Takođe su istakli da zamena zasićenih masti nezasićenima smanjuje opasnost od srčanog udara. Zasićenih masti ima u puteru i ostalim mastima životinjskog porekla, dok nezasićenih masti ima u margarinu.

Ove rezultate dobili su nakon istraživanja prehrambenih navika više od 84.000 žena i više od 42.000 muškaraca, koji na početku istraživanja nisu bolovali od dijabetesa, srčanih bolesti i karcinoma.

  • vojvodjanka

    07.10.2015 18:14
    prazna priča
    Ne mogu da verujem do juče su govorili da je margarin izvršio svoju misiju poisle II sv rata
    I da ga ni na cipele netreba mazati toliko je ovaj danas loš. Neke zemlje u EU su prekinuli proizvodnju a ovi sad pevaju drugu pesmu. Isto tako su pisali I za med da je isto sto I šećer I da nema nikakva lekovita svojstva a ljudi ga vekovima koriste kao lekovito sredstvo. Meni se čini da su rezultati istraživanja onaskvi u zavisnosti ko ih naručI.
  • Blajv

    07.10.2015 07:46
    @Vegan
    Uh, odvratno.

    Moram sad da sabijem tanjir čvaraka da izbijem tvoj užasni predlog iz glave.
  • Kuvar

    05.10.2015 14:03
    Jedite sve umereno
    Margarin je vestacko djubre!

    Pravi puter, svinjska mast i pravo maslinovo ulje. To je sve sta vam treba za svakodnevu prehranu. Koristite sve u normalnim kolicinama i ne preterujte ni sa cim.
    Gibajte dupeta, vozite bajs, plivanje i sve bez stresa.
    Ne citajte glupe clanke o zdravlju i kako treba da zivite jer i oni sto su taj clanak napisali mozda zive gore od vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.