Tri meseca nakon smrti rodila dete

Češki lekari uspeli su da skoro tri meseca održe u životu 27-godišnju trudnicu, koja je doživela moždanu smrt i porode je.
Tri meseca nakon smrti rodila dete
Foto: Pixabay
Nesvakidašnji podvig lekara dogodio se prošle nedelje u Univerzitetskoj bolnici u Brnu kada je posle carskog reza na svet došla devojčica, teška 2,1 kilogram i potpuno zdrava.
 
Porođaj je izveden u 34. nedelji trudnoće, dok je majka odmah nakon toga skinuta sa aparata. Nesrećna devojka je nekoliko nedelja nakon što je zatrudnela doživela teško krvarenje u mozgu. U bolnici su odlučili da trudnicu održavaju u životu sve dok beba ne bude dovoljno razvijena i spremna za porođaj, prenosi "CTV njuz".
 
"Mama je bila klinički mrtva, znali smo da ćemo odmah po porođaju da joj prekinemo veštačko održavanje životnih funkcija. Nažalost, tako je moralo biti. Slično je, po zakonu, i sa ljudima koji zaveštaju organe", kaže Pavel Ventruba, načelnik Ginekološko-akušerske klinike u Brnu.
  • Da li po svaku cenu?

    01.09.2019 07:57
    Dokle treba ići sa eksperimentima? Za čije je to dobro, ko odlučuje o tome i na osnovu čega?
    Održavali su "inkubator" u funkciji. Kako će se dete nositi sa tom činjenicom kad bude dovoljno odraslo i kad sazna to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.