Plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi smanjuje nivo stresa

Mineralizovana termalna voda blagotvorno utiče na smanjenje negativnih efekata stresa na naše zdravlje, a boravak u termalnoj vodi smanjuje napetost u mišićima, povećava prokrvljenost tkiva, revitalizuje i ojačava imuni sistem tela.
Plivanje u termalnoj vodi može da podstakne čišćenje tela, oživljava i jača odbrambeni mehanizam organizma.
 
Redovno plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi je idealan način da se pobedi i višak kilograma. Samo 30 minuta plivanja dnevno u mineralizovanoj termalnoj vodi specifičnoj po sadržaju joda, pozitivno utiče na srce i pluća, a istovremeno se smanjuje i nivo stresa.
 
Više je razloga zbog kojeg plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi treba da bude deo svakodnevne rutine. Naime, istraživanja pokazuju da 15 minuta izlaganja vodi povećava aktivnost katalaze, enzima koji štiti ćelije od UV zraka. Mineralizovana termalna voda dokazano podstiče obnovu epidermisa jačajući barijeru kože, što poboljšava i stanje kože. Umirujuća mineralizovana vodom ublažava znakove starenja, ali pomaže i kod otklanjanja upale, crvenila i drugih znakove osetljive kože. 
 
Ispitivanja su pokazala i da mineralizovana termalna voda pomaže u održavanju stabilnog nivoa pH, što kožu štiti od upale i osećaja neprijatnosti.
 
Takođe, plivanje u termalnoj vodi oslobađa endorfin, hormon sreće. 
 
Bazen kontrolisane temperature i vlage vazduha sa hidromasažom celog tela, deo je ponude "Minaqua fitness centra". Ženska i muška sauna, hamam, kao i ekskluzivni program ubica celulita, "roll shape" masažer koji istovremeno masira telo pod blagotvornim uticajem kolagena, jonizovanog vazduha, terapije bojom i toplote infracrvenog zračenja.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).