Umro nakon što je pokušao sam sebe da izleči od virusa korona

Jedan muškarac iz okoline Finiksa preminuo je posle pokušaja da se samostalno leči od virusa korona uzimanjem hlorokin-fosfata, saopštio je "Baner helt".
Umro nakon što je pokušao sam sebe da izleči od virusa korona
Foto: Pixabay
Taj bolnički sistem tvrdi da je i supruga preminulog u kritičnom stanju.
 
Američki predsednik Donald Tramp nedavno je istakao hlorokin kao mogući lek protiv COVID-19. Ova supstanca je aditiv koji se obično koristi za čišćenje akvarijuma, navodi se u saopštenju "Baner helta", prenosi CNN.
 
Američka administracija za hranu i lekove odobrila je upotrebu hlorokina za lečenje malarije, lupusa i reumatoidnog artritisa, ali ne i virusa korona.
 
Stručnjaci "Baner helta" ističu da taj lek, kao ni druge neadekvatne lekove i proizvode za domaćinstvo, ne treba unositi u organizam radi lečenja virusa korona ili sprečavanja zaraze.
 
Kompanija nije saopštila pojedinosti o tome kako je ovaj bračni par došao do hlorokina niti u kojoj od njenih bolnica je lečen, ali se u saopštenju navodi da je hospitalizacija to dvoje ljudi postala neophodna u roku od trideset minuta od uzimanja hlorokina.
 
Kako se takođe navodi, oboje su u šezdesetim godinama.
  • ...

    24.03.2020 18:30
    "oboje su u šezdesetim godinama."

    Setio se stripa (Komandant Mark)
    -Ti si star i mudar...
    -On je star ali ne i mudar.
  • natrijumhiphlori

    24.03.2020 16:53
    CHLOROkin
    Hlorisanje vode je proces dodavanje hlora(Cl2) ili hipohlorita u vodu. Ovim procesom se vrši dezinfekcija vode hlorom, odnosno ubijaju se bakterije i drugi mikroorganizmi. Hlorisanje vode se upotrebljava za prevenciju bolesti kao što su kolera, dizenterija, tifus itd.
    Hlor ubija patogene kao što su bakterije i virusi razbijajući hemijske veze u njihovim molekulima. Dezinfekciona sredstva koja se upotrebljavaju za ovu namenu sastoje se od jedinjenja hlora koja mogu da razmenjuju atome sa drugim jedinjenjima kao što su enzimi u bakterijama i drugim ćelijama.
    http://skr.rs/AoI
  • admin

    24.03.2020 16:32
    he takes no responsibility

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.