SAD odobrile brzi test na koronu za ličnu upotrebu

Sjedinjene Države odobrile su stavljanje na tržište brzog testa za ličnu upotrebu za otkrivanje kovida-19 koji daje rezultat za 30 minuta.
SAD odobrile brzi test na koronu za ličnu upotrebu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Američka agencija za lekove (FDA) dala je odobrenje za taj nazalni test koji mogu koristiti svi od 14 godina naviše, ako sumnjaju u zarazu korona virusom.
 
Pribor koji proizvodi kopanija "Lucira health" može se dobiti na lekarski recept i daje rezultat za 30 minuta, a košta manje od 50 dolara.
 
"FDA je odobrila prvi test za kovid-19 koji svako može sam da obavi i očita kod kuće. To je veliki uspeh koji svedoči o našem angažovanju ka većoj dostupnosti testiranja", rekao je direktor FDA Stefen Han.
 
FDA je još krajem aprila i početkom maja odobrila upotrebu kućnih testova, ali za razliku od ovog proizvoda, nalaz drugih testova mora da potvrdi ovlašćena laboratorija.
  • Ideja

    18.11.2020 08:06
    Mi
    Zašto se mi ne testiramo svi kao Slovaci?
    Dajte nam bar da možemo da kupimo ove brze kućne testove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.