Englezi će moći da besplatno urade dva testa na koronu nedeljno

Svi u Engleskoj imaće mogućnost da besplatno urade dva brza testa na korona virus svake nedelje, a primena ove odluke počinje od petka, 9. aprila, kao vid pilot programa vlade u cilju suzbijanja širenja virusa, objavio je danas BBC.
Englezi će moći da besplatno urade dva testa na koronu nedeljno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kompleti za testiranje biće dostupni besplatno na mestima za testiranje, u apotekama, ali i posredstvom pošte.
 
Brzi testovi, koji daju rezultate za oko pola sata, već se nude školskoj deci i njihovim porodicama, kao i onima koji moraju na posao.
 
Ministarstvo zdravlja navodi da će testiranje pomoći u suzbijanju širenja virusa u vreme kada se ukidaju ograničenja, a kritičari ove odluke navode da je to rasipanje novca.
 
Ova odluka doneta je u trenutku kada kabinet premijera Borisa Džonsona razmatra novo ublažavanje mera, koje bi omogućilo otvaranje pabova i restorana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.