Kako obezbediti zdravu vodu za piće?

Već godinu i po suočeni smo sa pandemijom kovida-19 i potvrdilo se da stil života, ishrana, fizička aktivnost i korišćenje dodataka ishrani jesu ključ dobrog imuniteta.
Kako obezbediti zdravu vodu za piće?
Foto: Pixabay
Filozofija CaliVite international da su za dobru funkciju imunog sistema neophodni C vitamin, D vitamin, cink, selen potvrđena je i prihvaćena. Mnogi su se na svojoj koži uverili da su dodaci ishrani neophodni, a bilo bi dobro da tu naviku zadržimo, ističe doktorka Amalija Tarnocki.
 
Prema njenim rečima, koliko su nam važni hrana i kiseonik, toliko je bitna i voda. Prema definiciji kvantne medicine, život je kretanje jona u vodi. Sedamdeset odsto organizma čini voda, a ako nedostaju dva litra vode dolazi do smrti. 
 
Svakog dana neophodno je popiti šest do osam čaša vode, ali istraživanja su pokazala da tek svaka četvrta osoba pije dovoljno vode. 
 
"Japanski naučnik Masaru Emoto uradio je istraživanje u kojem je zamrzavao vodu sa raznih mesta u svetu. Kada je te zamrznute kristale vode posmatrao pod mikroskopom zaključio je da je zdrava voda ona čiji molekuli imaju oblik pravilnog šestougla. Iskrivljeni šestougao ima voda iz vodovoda velikih gradova i zagađenih reka. Ako takva voda dospe u organizam, on prvo mora da troši energiju da čestice pretvori u one pravilnog oblika da bi mogao da ih koristi. Takođe, vodovodska voda ima i velike klastere molekula, koji u organizmu ne mogu da uđu u ćeliju, koja zbog toga ostaje bez vode, pa samim tim nema detoksikacije i ne mogu iz ćelije da izađu otpadne materije. Ta voda je, takođe, i puna hlora", objašnjava dr Tarnocki.
 
Dosta ljudi za piće kupuje flaširanu vodu.
 
"Na flašama vode ne znam da li uopšte neko gleda do kada je rok trajanja. Verujem da niko na to ne obraća pažnju. Međutim, kada plastična flaša stoji duže, iz plastike se oslobađaju bifenoli, tako da treba gledati rok trajanja i na flašama vode", navodi dr Tarnocki.
 
"Možemo da pijemo i vodu prečišćenu reverzibilnom osmozom ili destilovanu vodu, ali takva voda ne sadrži minerale koji su neophodni, a takođe ove vode imaju negativan naboj što dovodi do zakišeljavanja organizma. Ako znamo da tome doprinose i stres, kao i naš način ishrane - termički obrađena hrana, kafa, gazirani sokovi, alkohol, slatkiši, jasno je da je zakišeljavanje organizma stalno prisutno, a takav organizam je sklon da se razboli."
 
Kako doći do zdrave vode?
 
CaliVita international, pored dodataka ishrani, ima i elektronske uređaje, a jedan od njih je Akvarion (Aquarion) - aparat za prečišćavanje i jonizaciju vode iz vodovoda. 
 
"Prvi Akvarion je u upotrebi već 15 godina i zaista imamo dobre rezultate, a sada je proizveden novi aparat Akvarion 9, koji je znatno efikasniji. To je elektronski uređaj koji prerađuje vodovodsku vodu - filtrira je, jonizuje i alkalizuje. Ima filter od devet slojeva koji čisti sva zagađenja iz vode veća od 0,01 mikron, pa čak i hlor. Propušta zdrave minerale (kalcijum, magnezijum, natrijum i kalijum) što je prednost u odnosu na druge prečišćene vode. Posle filtriranja, voda ulazi u komorni sistem, u kojem se nalazi devet titanijumskih pločica obloženih platinom, i tu se obavlja jonizacija vode i alkalizacija", navodi naša sagovornica.
 
 
Akvarion 9 obezbeđuje organizmu zdravu vodu, obogaćenu kiseonikom, sa velikom moći neutralizacije slobodnih radikala, održava acido-baznu ravnotežu i sprečava kiselost organizma. 
 
"Tako dobijena voda lako ulazi u ćelije, neutralizuje štetne slobodne radikale, podstiče detoksikaciju, obogaćena je kiseonikom i alkalizovana u rasponu od pH 7,5 do 10. Na aparatu može da se bira između četiri stepena alkalnosti. Na početku korišćenja ide se na manji stepen, a kasnije, kada se organizam navikne na tu alkalizovanu vodu, stepen se povećava. Ovakvom vodom se smanjuje kiselost organizma, što omogućava bolju funkciju organa. Optimalno je da pH organizma bude 7,3."
 
Kako kaže dr Tarnocki, korišćenje ove vode dobro utiče na varenje, pomaže kod gastrointestinalnih problema i hroničnih infekcija poput kandidijaze, a utiče i na bolji rad bubrega. 
 
Osim za piće, ta voda može da se koristi i za kuvanje, kao i za pranje voća i povrća
 
U aparatu se može birati i kisela voda čiji je pH od 5 do 6,5 i ona može da se koristi za pranje zuba i umivanje, a najveća kiselost od pH 5 omogućava da se očiste i dezinfikuju kuhinjski elementi.
 
Informacije o svim proizvodima CaliVite international možete pronaći OVDE, a savete lekara možete dobiti u njihovom savetovalištu.
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 možete poslušati i na ovom mestu.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.