Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od koronavirusa

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu koja pruža doživotnu zaštitu, piše dnevnik "Japan Times".
Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od koronavirusa
Foto: Pixabay
U Japanu već neko vreme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od koronavirusa, piše tokijski dnevnik.
U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni koronavirus.
Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije koronavirusa.
 
Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle ubrizgavanja u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.
 
Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.