Američki regulatori dozvolili uvoz još doza vakcina protiv majmunskih boginja

Očekuje se da će još hiljade doza vakcine protiv majmunskih boginja uskoro početi da se isporučuju u SAD nakon što su zvaničnici saopštili da su završili inspekciju fabrike u kojoj su proizvedene.
Američki regulatori dozvolili uvoz još doza vakcina protiv majmunskih boginja
Foto: 021.rs
Saopštenje Uprave za hranu i lekove (FDA) dolazi tokom sve veće potražnje za vakcinom sa dve doze jer hiljade ljudi u Njujorku, Kaliforniji i drugim delovima SAD čekaju priliku da dobiju vakcinu.
Više od 1,1 milion doza vakcine koje je kupila američka vlada trenutno se nalazi u fabrici Bavarian Nordik u Danskoj.
Kompanija je ranije ove nedelje saopštila da joj je potrebno odobrenje inspekcije FDA na licu mesta pre nego što bi mogla da ih pošalje u SAD.
 
Portparolka FDA rekla je sinoć da su regulatori "ubrzali i završili inspekciju fabrike kompanije".
 
"Ne očekujemo nikakvo kašnjenje u dostupnosti vakcine zbog ovog procesa", rekla je ona.
 
FDA zahteva prethodne inspekcije svih fabrika vakcina kako bi se osigurala njihova bezbednost, sterilnost i doslednost proizvodnje.
 
Portparol kompanije rekao je da je Bavarian Nordic ubrzao svoje planove da se podvrgne inspekciji nakon što su majmunske boginje počele da se šire Evropom u maju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).