Italijan testiran nakon odmora u Španiji: Pozitivan na koronu, majmunske boginje i HIV

U Italiji je zabeležen slučaj 36-godišnjeg muškarca kojem su nakon povratka s petodnevnog putovanja u Španiju istovremeno dijagnostikovane majmunske boginje, kovid-19 i HIV.
Italijan testiran nakon odmora u Španiji: Pozitivan na koronu, majmunske boginje i HIV
Foto: Pixabay (ilustracija)

Pacijent je devet dana nakon povratka u Italiju razvio simptome, koji su uključivali temperaturu, bolove u grlu, umor i glavobolju, ali i osip na levoj ruci nakon čega su se u sledećih nekoliko dana pojavili i mehurići, prenosi CNBC.

Nakon što je hospitalizovan, utvrđeno je da je pozitivan na majmunske boginje, kovid-19 i HIV. 

Test na HIV pokazao je visoku količinu virusa.
 
Otpušten je iz bolnice nakon otprilike nedelju dana.
 
“Ovaj slučaj pokazuje kako se mogu preklopiti simptomi majmunskih boginja i kovida", kazali su stručnjaci sa Univerziteta Catania.
  • ha

    25.08.2022 11:10
    Ovaj zna da se provodi...
  • Biljana

    24.08.2022 23:23
    Zato imamo parametre koje nam govore koji su pacijenti za hospitalizaciju a to nam govori kada su Limfopenija i povišena aktivnost laktat-dehidrogenaze (LDH) povišene vrednosti (27) tada pacijent ima težu formu bolesti korone i on bude hospitalizovan u covid bolnicu, takođe razlikujem šum na plućima od korone i influence,a iskusan lekar može da razlikuje i simptome.
  • ...

    24.08.2022 22:58
    Taj se bas odmorio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.